De beste merken luchtbuksen

U bent op zoek naar een goede luchtbuks, maar wat is het beste merk luchtbuks? Onze populairste merken zijn Gamo, Hatsan, Weihrauch & FX. De beste luchtbuks hangt af van wat u ermee wilt doen. Maar wat u ongetwijfeld ook wilt weten is hoe het zit met de kwaliteit van de diverse merken, wat weer samenhangt met het beoogde gebruik. Lees snel verder en bekijk de beste merken luchtbuksen!

Gamo

Gamo logo | Jachtloods.nlGamo is Europa’s grootste luchtwapenfabrikant en het merk staat bekend om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Gamo luchtbuksen zijn zeer scherp geprijsd, maar onderscheiden zich ook van concurrenten met een hoogwaardige kwaliteit en innovatieve oplossingen. Geen wonder dat velen ervaren schutters Gamo ervaren als één van de beste merken luchtbuksen. Luchtbuksen en luchtpistolen van Gamo worden verkocht over de hele wereld. Daarnaast worden Gamo luchtbuksen volledig in eigen fabriek geproduceerd. Het metaal wordt in eigen beheer bewerkt en middels CNC-freesmachines en automatische lasmachines worden alle metalen onderdelen met de kleinste toleranties en grote uniformiteit gemaakt. Zelfs de houten kolven (Europees walnoot en berk) worden geautomatiseerd verwerkt en kunststof onderdelen worden in spuitgietmallen gevormd.

Waarom is Gamo een goede luchtbuks?

Gamo is zeer innovatief en beschikt over de modernste productie faciliteiten. Dit onderscheidt een Gamo luchtbuks en is hierdoor één van de beste merken luchtbuksen.

 • 10x Quick Shot: Gamo heeft enkele knikloopluchtbuksen met een tienschots magazijn. Daarbij hoeft u alleen de loop te knikken, waarna het magazijn automatisch verdraait. Bij het sluiten van de loop, heeft u direct een kogel klaar voor schot.
 • Whisper Technology: Gamo heeft drie verschillende Whisper geluiddempers ontwikkelt. De Whisper is een in de kunststof loopmantel geïntegreerde geluiddemper. De Whisper Fusion is een soortgelijke demper, maar dan met twee kamers. Deze geluiddemper is de stilste van Gamo’s geluiddempende systemen. De Whisper Maxxim is is vergelijkbaar met de Whisper Fusion, maar heeft daarnaast ook nog een mondingsrem om opschot te verminderen.
 • IGT (Inert Gas Technology): een met stikstof gevulde gasram. Omdat gas samendrukbaar is, werkt het als een veer. Stikstof heeft grotere molecule dan gewone lucht, waardoor ze moeilijker langs de keerringen kunnen ontsnappen. Daardoor blijft een gasram met stikstof langer op druk. Wat is het voordeel van een gasram ten opzichte van een veer? Een veer draait iets bij het in-en uitveren, een gasram niet. Ook trilt een veer nog na. Een gasram heeft deze trillingen niet waardoor het schietgedrag rustiger is, het geluidsniveau lager ligt en de terugslag minder heftig is.
 • SAT (Smooth Action Trigger): een 2-stage trekker met een soepele werking. Door zijn lichte breekpunt geeft het minder onrust in het luchtwapen.
 • CAT (Custom Action Trigger): een verstelbare 2-stage trekker, waarbij de lengte van de slag van zowel de eerste als tweede stage onafhankelijk van elkaar verstelbaar is. Deze trekker is perfect naar uw eigen voorkeuren in te stellen.
 • RRR (Recoil Reducing Rail): speciaal ontworpen voor krachtige geweren om de sterke impact op de terugslag te weerstaan. De scoperail bestaat uit twee delen die van elkaar gescheiden zijn met schokabsorberende polymeer proppen. Het achterste deel van de rail is vast te zetten tegen de railstof, het voorste deel zal door tussenkomst van de proppen de terugslag bijna 100% dempen. Daarnaast beschermt het ook tegen schade en verlengt het de levensduur van de richtkijker.

Bekijk alle Gamo luchtbuksen

Hatsan

Hatsan logo | Jachtloods.nlHatsan is een fabrikant van luchtwapens uit Turkije. Hatsan is uitgegroeid tot één van de bekendste en grootste luchtbuks fabrikanten ter wereld. Met name de pcp buksen van Hatsan zijn erg populair en hierin zijn ze dan ook marktleider. Hoogwaardige kwaliteit en krachtige buksen zijn onderscheidende kenmerken van het merk Hatsan. Het merk staat erom bekend dat deze robuust en degelijk zijn gebouwd. Het gevarieerde assortiment biedt voor elke schutter een passend model. Hatsan behoort daarom tot één van de beste merken luchtbuksen.

Waarom is Hatsan een goede luchtbuks?

Hatsan gebruikt voor haar ontwerpen oplossingen die bewezen effectief zijn en die vaak exclusief zijn voor dit merk:

 • Shock Absorber System (SAS): dit systeem zorgt ervoor dat vibraties gereduceerd worden. Dit kan resulteren in een langere levensduur van het wapen.
 • Quattro trekker: dit is een 2-stage trekker die drievoudig verstelbaar is. De ingebouwde valbeveiliging moet voorkomen dat de trekker afgaat door een schok.
 • XRS Recoil Reductions: deze glijdende actie absorbeert een groot deel van de terugslag wat tot een zuiverder schietgedrag leidt.
 • TriPod schouderstuk: Hatsan luchtbuksen zijn vaak uitgerust met een rubberen schouderstuk met een dempende gatenstructuur. Dit zorgt ervoor dat een groot deel van de terugslag gedempt wordt.

Bekijk alle Hatsan luchtbuksen

Weihrauch

Weihrauch logo | Jachtloods.nlWeihrauch is een Duitse wapenfabrikant die bekend staat om luchtbuksen die zeer precies en nauwkeurig schieten. De luchtbuksen van Weihrauch voldoen aan de laatste wensen vanuit de markt. Ook gaan de luchtbuksen van Weihrauch lang mee, de producten zijn onverwoestbaar. De luchtdrukwapens van Weihrauch hebben een prachtige afwerking. Weihrauch maakt oerdegelijke producten en is erg consistent in hun modellen. Elke Weihrauch luchtbuks wordt volledig met de hand in elkaar gezet en stuk voor stuk uitvoering getest op de schietbaan waarbij snelheid, zuiverheid en consistentie aan hoge normen moeten voldoen. Volgens velen behoort Weihrauch tot één van de beste merken luchtbuksen.

Daarom schiet een Weihrauch luchtbuks zo zuiver:

 • Onderdelen zijn perfect passend: onderdelen waar speling op zit, die niet goed op elkaar aansluiten of een afwijkende maat hebben, kunnen bijdragen aan onnauwkeurigheid tijdens het schieten. Weihrauch is een merk dat ervoor zorgt dat alle onderdelen nauwkeurig gecontroleerd worden en passend zijn. Hierdoor zijn deze wapens zeer nauwkeurig om een doel te raken.
 • Productie in eigen huis: Weihrauch heeft de fabricage in eigen hand. Het metaal wordt in eigen huis bewerkt en elke loop wordt zorgvuldig nagemeten en door een expert bekeken. Er wordt zelfs nog steeds gebruikt gemaakt van een ouderwetse richtbank met manueel stalwiel als een loop niet perfect naar wens is. Het ouderwetse vakmanschap  is één van de redenen waarom Weihrauch al decennia tot de top behoort.
 • Goede trekker: hoe soepeler de trekker, hoe minder beweging u in uw luchtwapen brengt. Op dat gebied heeft Weihrauch al jarenlang een uitstekende naam. En wist u dat de populaire 2-stage Rekord trekker, die op veel van Weihrauchs modellen terug te vinden is, al halverwege de jaren ‘50 werd gebruikt op de HW35? Het zegt genoeg dat zo’n oud ontwerp nog steeds veelvuldig wordt gekopieerd en nog steeds een van de beste luchtbukstrekkers is. 

Bekijk alle Weihrauch luchtbuksen

FX

FX logo | Jachtloods.nlFX is een Zweeds bedrijf die uitsluitend persluchtbuksen maakt die allemaal gereguleerd zijn waardoor deze zeer constant schieten. Het is daarom dan ook niet gek dat het merk FX Airguns bekend staat om zijn zeer zuivere en krachtige luchtbuksen van hoogstaande kwaliteit. Hierdoor zijn buksen van het merk FX volgens velen de meest nauwkeurige buksen om op grote afstand mee te schieten. Daarnaast onderscheiden zich doordat het bedrijf extreem innovatief is. Ze zijn altijd op zoek naar meer zuiverheid, meer kracht en meer gebruiksgemak. Hoewel er vele fabrikanten zijn van luchtbuksen, proberen ze bij FX Airguns juist niet de systemen van anderen te kopiëren, maar zelf een manier te verzinnen om op een hoger niveau te komen. Alle persluchtbuksen worden met de hand gemaakt in Zweden. Het is dan ook niet gek dat FX behoort tot één van de beste merken luchtbuksen.

Waarom is FX een goede luchtbuks?

 • Dual Regulator: een tweede regulator kan de druk tevoren als deels verlagen zodat de tweede regulator minder kracht te verwerken krijgt. Dit maakt de luchtbuks nauwkeuriger en consistenter, terwijl ook de belasting op de regulators afneemt.
 • Power plenum: het plenum is de luchtruimte tussen de regulator en het ventiel. Een plenum is is nodig om een bepaalde luchthoeveelheid met gereguleerde druk klaar te hebben staan voor het schot. Een kleine hoeveelheid lucht onder druk zorgt ervoor dat het kogeltje zover in de loop geduwd wordt dat de snelheid afneemt. Een groter plenum geeft een grotere hoeveelheid lucht, waardoor er bij dezelfde regulatordruk toch een hogere kogelsnelheid bereikt kan worden. Een Power Plenum levert niet alleen meer kracht op om zware slugs met hoge snelheid te schieten, maar er kan ook nog steeds op lagere snelheden mee geschoten worden. Daarnaast haal je meer schoten uit een vulling perslucht.
 • Verwisselbaar loopsysteem: de loop kan eenvoudig worden uitgenomen om bijvoorbeeld van kaliber of lengte te veranderen. De liner is voorzien van trekken en velden die er van buitenaf ingeperst zijn. Door deze bewerking blijft de liner van binnen optimaal glad voor een minimale weerstand. Met dit systeem is het ook eenvoudig om een loop te monteren die geschikt is voor het verschieten van slugs.
 • Extern verstelbare regulator: door de regulator extern te verstellen, hoeft een FX Airguns luchtbuks niet meer ontlucht te worden alvorens de regulator te verstellen is. Als bijkomend voordeel kan op de manometer grofweg worden afgelezen wat de verstelling doet. Na het lossen van één schot wordt vervolgens de exacte druk aangegeven.
 • Extern verstelbare hamerveer: met een verstelbare hamerveervoorspanning kan de hamer met grotere of kleinere kracht tegen het ventiel tikken. Hierdoor kan de openingstijd van het ventiel beïnvloed worden. Hoe langer hij openstaat, hoe meer lucht er naar buiten kan, hoe sneller het kogeltje gaat.

Bekijk alle FX luchtbuksen

Het beste merken luchtbuksen kopen

Fijn dat we u meer konden vertellen over de beste merken luchtbuksen. We hebben een groot assortiment aan luchtbuksen met ieder zijn bijzondere eigenschappen. Bent u er nog niet uit welke luchtbuks bij u past? Geen zorgen, kom naar onze jachtwinkel voor deskundig advies. Onze ervaren jagers nemen alle tijd voor jou de beste merk luchtbuks te vinden die aansluit bij je gebruik, wensen en budget. Of koop uw luchtbuks online in onze webshop, snel en veilig thuisbezorgd!

De waardering van jachtloods.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 1186 reviews.
Analytics by Conversios