Jachtkleding

Het zonnetje begint weer voorzichtig te schijnen! De dagen zijn weer langer en kraaien beginnen alweer te koppelen. Allemaal tekenen dat het voorjaar weer dichterbij komt! De temperaturen zijn tegenwoordig jaar rond lastig in te schatten. Dankzij klimaatverandering zijn er de laatste jaren nogal wat uiterste in weersomstandigheden geweest. Winters die ‘redelijk’ warm zijn en zeer nat. Maar ook zomers die ontzettend kunnen fluctueren, begin van de zomer ontzettend warm en het tweede deel nat en koud. Deze uiterste in weeromstandigheden vragen nogal wat van uw jachtkleding! Daarnaast zijn er natuurlijk ook een aantal nieuwe trends op het gebied van jachtkleding, bijvoorbeeld camouflage kleding & teekwerende kleding. In dit artikel zullen wij verschillende trends betreft jachtkleding beschrijven.

Kleding voor alle weersomstandigheden

Jachtkleding dient meer dan ooit in te spelen op de veranderende weersomstandigheden. In elk seizoen zitten meer fluctuaties dan ooit te voren. Het is dus zeer prettig en functioneel als u jachtkleding in verschillende weersomstandigheden kunt dragen. Ideale jachtkleding dient dan ook licht te dragen zijn maar nog steeds wind en waterdicht te zijn, als je dit combineert met ademende eigenschappen dan kun je in 9 van de 10 situaties vooruit! Deerhunter heeft bijvoorbeeld een aantal fraaie vesten zoals het Deerhunter Rogaland Fiber Pile vest en het Deerhunter Germania Jacket deze vesten kunnen perfect het hele jaar rond gedragen worden en kunnen de zwaarste weersomstandigheden aan!

Camouflage kleding

Van oudsher draagt jagend Nederland nog steeds veel ‘traditioneel’ groene jachtkleding. Echter sinds enkele jaren bewijst camouflage kleding zich steeds meer in de praktijk. In de praktijk blijkt dat camouflage kleding betere resultaten oplevert tijdens schadebestrijding of het aanzitten. Er is hedendaags natuurlijk veel camouflage kleding beschikbaar maar het innovatieve camouflage patroon van Alaska Elk laat uw silhouet volledig opgaan in de omgeving, de Alaska Blindtech superior jachtjas is hier het mooiste voorbeeld van!

Teekwerende kleding

Teekwerende kleding heeft een de laatste jaren een ontzettende doorbrak gemaakt. Met name de kleding van Rovince is een groot succes in Europa. Teken kunnen verantwoordelijk zijn voor de ziekte van Lyme, als Lyme chronische vormen aanneemt kunnen de gevolgen niet te overzien zijn. Het is dus belangrijk voor de jager om zich te beschermen tegen deze ziekte verwekkers. Rovince biedt met hun hoogwaardige kleding lijn een compleet assortiment voor de actieve jager. Rovince kleding is behandeld met permathrine, dit zorgt ervoor dat teken binnen enkele seconden los laten van uw kleding. De permethrine behandeling gaat wel 100 wasbeurten mee!

Verwarmde kleding

De laatste jaren zijn er natuurlijk ook veel ontwikkelingen op luxe gebied, bijvoorbeeld verwarmde kleding. Tijdens een lange aanzit kunnen handen en voeten soms haast gevoelloos aanvoelen, haast elke jager kan zich wel een situatie uit het verleden voor de geest halen. Lenz biedt hier een oplossing voor met hun verwarmde kleding, Lenz staat voor kwaliteit en comfort. De heated socks van Lenz zijn een absoluut verkoopsucces, als men de voeten warm kan houden trekt de kou ook niet door naar de rest van het lichaam. Men kan via een app de temperatuur van de sokken regelen.

In onze winkel

In onze winkel en webshop bieden we meerdere merken aan van hoogstaande kwaliteit. Alle merken die wij opnemen in ons assortiment hebben we zorgvuldig getest en vervolgens gekozen omdat wij absoluut overtuigd zijn van de kwaliteit. Zo hebben voeren wij voornamelijk Alaska Elk jachtkleding, Deerhunter jachtkledingPercussion jachtkleding. Bekijk hier ons volledige assortiment Jachtkleding. Uiteraard kunt u de kleding in onze Jachtwinkel passen.

Mocht u vragen hebben over jachtkleding voor een specifieke situatie neem dan gerust contact met ons op!

De waardering van jachtloods.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 1652 reviews.