Vrienden van Jachtloods: Gebroeders Wolf

GebroedersdeWolf

Het eerste artikel over vrienden van Jachtloods gaat over de gebroeders de Wolf. Zij hebben een prachtig concept opgezet over het benutten van geschoten ganzenvlees. Met hun verhaal laten zij zien hoe natuurlijk jacht is en hoe eerlijk het vlees is wat zij aanbieden. Gezichten achter de gebroeders de Wolf zijn Martijn van de Reep en Tom Zinger, beide fanatiek jagers met een passie voor koken. De naam gebroeders van de wolf stamt af van de vleeswolf oftewel de vleesmolen.

Bij de gebroeders de Wolf vindt men het zonde dat er niks gebeurd met hoge aantallen geschoten ganzen in het kader van de schadebestrijding. Het kruidige ganzenvlees wordt op ambachtelijke wijze in de beste vleesgerechten omgetoverd zoals bijvoorbeeld; ganzenworst, koud gerookte ganzenborsten, rillettes van ganzenbout en terrines. Het concept wat de heren presenteren is ontzettend duurzaam; niet alleen wordt de ganzenpopulatie beheerd maar er gaat ook geen scharrelvlees verloren.

Heb je interesse in een vers stuk ganzenvlees? Het vlees wordt verkocht via de webshop of een van de vele verkooppunten van de gebroeders de wolf, Gebroedersdewolf.nl/shop.

De heren houden de trucjes van het schoonmaken van een gans niet voor zichzelf! Voor degene die geïnteresseerd zijn in duurzaam vlees kunnen ook een workshop volgen voor het schoonmaken oftewel slachten van een gans. Vervolgens leer je hoe je zelf worst kunt maken van gans. Zeg nu zelf wat is er nou een beter gevoel dan zelf kunnen voorzien in je eten?

Wij van Jachtloods vonden het dan ook de moeite waard om dit bedrijf in de spotlight te zetten. Niet alleen geven zij goede educatie over de moderne jacht in Nederland maar ook zorgen zij ervoor dat ganzenvlees voor het grotere publiek bereikbaar wordt. Ter verduidelijking van het verhaal hebben de gebroeders de Wolf ook nog een mooi promotiefilmpje gemaakt, bekijk het filmpje hier!

Ken jij ook een bedrijf dat extra aandacht verdiend? Stuur dan een mailtje naar info@jachtloods.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.