Drijf- Drukjacht op grofwild in Duitsland

Drijf- Drukjacht op grofwild in Duitsland

Veel jagers vertrekken in de maanden oktober, november, december en januari naar Duitsland voor een drijf- of drukjacht op grofwild. Ikzelf schaar me ook onder die vele jagers die naar Duitsland gaan. Voor mij persoonlijk is dit een van de mooiste vormen van jacht. De tradities, de spanning, het prachtige grofwild en natuurlijk de altijd gezellige nazit.

Persoonlijk vind ik niets zo vervelend, als dat ik erachter kom, dat ik iets vergeten ben wat ik wel nodig heb voor- tijdens of na de jacht. Daarom heb ik voor mezelf een checklist gemaakt met dingen die ik zeker niet mag vergeten.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk je Duitse jachtakte en het eventuele Schiessnachweiss. Om uiteindelijk een stuk wild te strekken heb je uiteraard je geweer en munitie (eventueel loodvrij) nodig. Mijn geweer vervoer ik altijd in een geweerkoffer en mijn geweer is voorzien van een trekkerslot.

Qua kleding is het in Duitsland verplicht om in ieder geval een oranje jas of vestje te dragen met een oranje band om je hoed of eventueel oranje pet. Ik maak zelf gebruik van de Clark jas, deze jas is wind en waterdicht en houd me zo droog en warm. Daaronder draag ik de Alaska Predator broek. Daarnaast heb ik gekozen voor laarzen, Le Chameau Traquer.

Wanneer het wat kouder wordt maak ik gebruik van de verwarmde sokken van Lenz deze zorgen ervoor dat ik gedurende de jacht lekker warme voeten blijf houden. Mijn rugzak met artikelen is daarnaast onmisbaar.

Wat zit er zoal in mijn rugzak:

 • Een zitkussen, want vaak zijn de drukjachtbokken nat of smerig.
 • Gehoorbescherming, ik heb de keus laten vallen op Peltor, deze versterkt ook het omgevingsgeluid, waardoor je het wild eerder aanhoort komen.
 • Een mes voor het ontweiden
 • Een wildschaar voor het ontweiden
 • Een slotzaag voor het openmaken van het slot
 • Een munitie doos gevuld met kogels
 • Plastic handschoenen
 • Wat te eten en te drinken.

Omdat niet op iedere jacht een drukjachtbok beschikbaar is, zorg ik er ook altijd voor dat ik een stoeltje bij me heb.

Verder zorg ik ook dat ik altijd een setje droge kleren bij heb, want met natte kleren na een nazit is toch ook niet echt prettig.Ik hoop dat jullie iets aan deze checklist hebben en wens jullie allemaal een veilig en gezellig druk jachtseizoen toe.

Waidmannsheil.

6 reacties op “Drijf- Drukjacht op grofwild in Duitsland

 1. Michel zegt:

  Ik kom per ongeluk op deze site terecht en schrik eerlijk gezegd van de term “een stuk wild strekken”. Het is vast en zeker gebruikelijk in de jagerswereld, maar doet mijns inziens geen recht aan het prachtig dier dat gedood wordt. Anno nu zou een andere woordkeus gepast zijn.

 2. jachtloods zegt:

  Beste Michel, juist met de term ‘wild strekken’ willen wij recht doen aan het wild. Hoe zou u het willen omschrijven?

 3. Anoniem zegt:

  Het allerbelangrijkste is natuurlijk je Duitse jachtakte en het eventuele Schiessnachweiss. Om uiteindelijk een stuk wild te strekken heb je uiteraard je geweer en munitie (eventueel loodvrij) nodig.

  Maak daarvan: “Om uiteindelijk een dier te schieten heb je uiteraard … ”

  Een stuk wild is oneerbiedig en strekken klinkt me als bargoens in de oren.

 4. Bart zegt:

  Verander aub juist niets, want aan de zin een stuk wild strekken is juist niets verkeerd aan. Jezusmina nog aan toe, hoe durft iemand de term wild onrespectvol te noemen. Is mijn hond een huisdier noemen dan ook oneerbiedig? Ik durf te wedden dat die commentaar van iemand komt die nog nooit een voet in een bos heeft gezet. Dat wij als jagers opeens gaan moeten luisteren naar een bende leken met een mening gebaseerd op niets gaat een brug te ver. Dus Jachtloods, doe alstublieft gewoon zo verder, want aan die lui verkoop je toch niets.

 5. Lieven zegt:

  Schieten doe je op een schietbaan of op de kermis.

  Wild strekken is daarentegen respect tonen jegens het prachtige dier dat je oogst uit de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van jachtloods.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 25 reviews.