Dit neemt u mee op drijf- of drukjacht

Veel jagers vertrekken in de maanden oktober, november, december en januari naar Duitsland voor een drijf- of drukjacht op grofwild. Een van de mooiste vormen van jacht. De tradities, de spanning, het prachtige grofwild en natuurlijk de altijd gezellige nazit. Natuurlijk is het erg vervelend als u erachter komt dat u iets vergeten bent wat u wel nodig heeft voor-, tijdens of na de jacht. Daarom hebben een checklist (inpaklijst) gemaakt met dingen die u zeker niet mag vergeten!

1. Duitse jachtakte

Het allerbelangrijkste is natuurlijk uw Duitse jachtakte en het eventuele Schiessnachweiss.

2. Geweer en munitie

Om uiteindelijk wild te strekken heeft u uiteraard een geweer en munitie (eventueel loodvrij) nodig.

3. Geweerkoffer en trekkerslot

Voor het vervoeren van een geweer adviseren wij een geweerkoffer en een trekkerslot.

4. Jachtkleding

Qua kleding is het in Duitsland verplicht om een oranje jas of vest te dragen met een oranje band om uw hoed of eventueel oranje pet. Bekijk hier alle oranje kleding of accessoires. Bent u op zoek naar een heerlijke wind- en waterdichte jas die u heerlijk warm en droog houdt? Dan adviseren wij de Percussion Grand Nord Camo jas. Met de Alaska Predator broek en de Muckboot Muckmaster Moss (laarzen) bent u helemaal compleet! Wanneer het kouder wordt adviseren we om verwarmde sokken van Lenz te dragen. Deze zorgen ervoor dat u gedurende de jacht lekker warme voeten blijft houden. Zorg er ook altijd voor dat u een setje droge jachtkleding meeneemt. 

5. Rugzak

Een rugzak is daarnaast onmisbaar! Dit neemt u mee in een jacht rugzak?:

We wensen u een veilig en gezellig jachtseizoen toe. Waidmannsheil!

5 reacties op “Drijf- of drukjacht op grofwild in Duitsland

  1. Michel zegt:

    Ik kom per ongeluk op deze site terecht en schrik eerlijk gezegd van de term “een stuk wild strekken”. Het is vast en zeker gebruikelijk in de jagerswereld, maar doet mijns inziens geen recht aan het prachtig dier dat gedood wordt. Anno nu zou een andere woordkeus gepast zijn.

  2. jachtloods zegt:

    Beste Michel, juist met de term ‘wild strekken’ willen wij recht doen aan het wild. Hoe zou u het willen omschrijven?

  3. Anoniem zegt:

    Het allerbelangrijkste is natuurlijk je Duitse jachtakte en het eventuele Schiessnachweiss. Om uiteindelijk een stuk wild te strekken heb je uiteraard je geweer en munitie (eventueel loodvrij) nodig.

    Maak daarvan: “Om uiteindelijk een dier te schieten heb je uiteraard … ”

    Een stuk wild is oneerbiedig en strekken klinkt me als bargoens in de oren.

  4. Bart zegt:

    Verander aub juist niets, want aan de zin een stuk wild strekken is juist niets verkeerd aan. Jezusmina nog aan toe, hoe durft iemand de term wild onrespectvol te noemen. Is mijn hond een huisdier noemen dan ook oneerbiedig? Ik durf te wedden dat die commentaar van iemand komt die nog nooit een voet in een bos heeft gezet. Dat wij als jagers opeens gaan moeten luisteren naar een bende leken met een mening gebaseerd op niets gaat een brug te ver. Dus Jachtloods, doe alstublieft gewoon zo verder, want aan die lui verkoop je toch niets.

  5. Lieven zegt:

    Schieten doe je op een schietbaan of op de kermis.

    Wild strekken is daarentegen respect tonen jegens het prachtige dier dat je oogst uit de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van jachtloods.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 1652 reviews.