Ganzenjacht in Januari!

De ganzenjacht in Januari is vaak een van de lastigste jachten.
In dit artikel staan tips & trucs om toch ganzen aan de veren te komen!

Vaak vallen de ganzen in het voorjaar en de zomer makkelijker bij lokkers waardoor schoten goed te plaatsen zijn. Een paar maanden verder worden de ganzen vaak voorzichtiger en zeilen ze naast de lokkers af of gaan heel hoog boven de lokkers hangen om de situatie beter in te schatten.

Bij ‘slecht weer’ willen de ganzen overigens vaak wel beter invallen. In de tussentijd dat je wacht op gunstiger weer heb je twee keuzes. De eerste is weigeren om verre schoten te plaatsen en vaak weinig succesvolle dagen te hebben of de tweede keuze en dat is je strategie aanpassen!

Ga met een kleiner groepje jagers op pad, zodat je minder opvalt. Maak gebruik van onopvallende blinds met clearview materiaal. Dankzij clearview zie je de ganzen beter aankomen zonder dat je zelf je positie verraad, aankleding met natuurlijk materiaal geniet absoluut de voorkeur! Het is haast overbodig om te zeggen maar denk aan je kleding, dankzij camouflage kleding en een gezichtsmasker valt men natuurlijk ook veel minder op!

Gebruik minder lokkers!
Ganzen draaien vaak aan de rand van het lokpatroon af, zorg dus voor een juiste plaatsing van de sillosocks lokkers… Spendeer minder tijd aan jagen en meer aan spotten, probeer vluchtroutes nog beter te ontleden! Hierdoor wordt de kans op succes aanzienlijk groter!

Voor rechtshandige schutters is het verstandig de blind is een klein beetje rechts achter de lokkers te zetten. Als ganzen dan in de verre hoek overzeilen kun je naar links draaien en presenteert de gans zich als een fraaie dwarser. Voor linkshandige schutters geldt natuurlijk het omgekeerde.

Waidmannsheil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van jachtloods.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 1649 reviews.