Hoeveel Joule heeft een luchtbuks nodig?

Het is belangrijk om te weten dat  het in Nederland niet geoorloofd is om een luchtbuks in te zetten als middel voor jacht. Dit is verboden. Je mag een luchtbuks wel gebruiken op privéterrein of op een schietbaan. In deze blog vertellen we je meer over de hoeveelheid Joule van een buks, de wetgevingen omtrent buksen en geven we je een kijkje in ons assortiment. 

Hoeveelheid Joule voor de jacht

Hoeveel Joule een buks nodig heeft is afhankelijk van de afstand waarop je wilt schieten. Voor korte afstanden is een lichte buks tot 16 Joule normaal gesproken voldoende. Wil je op langere afstanden schieten? Dan kun je beter kiezen voor een buks vanaf 40 Joule. Dit is geschikt voor afstanden van 30 tot 100 meter.

Luchtbuks actiepakketten

Denk je erover na om een luchtbuks te kopen maar weet je niet goed wat je nodig hebt? Bekijk dan zeker eens onze actiepakketten.

Wetgeving

Zowel in Nederland als in België zijn er regels omtrent de aankoop en het gebruik van een buks. Voordat je een luchtbuks aanschaft of gebruikt is het belangrijk om op de hoogte te zijn van deze wetgevingen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je geen vergunning nodig hebt om in het bezit te zijn van een buks, zowel in Nederland als in België niet. 

Nederlandse wetgeving

Wanneer je in Nederland een buks wilt kopen of bezitten moet je 18 jaar of ouder zijn. Het is belangrijk dat je bij aankoop jouw identiteitsbewijs kunt laten zien. Dit is namelijk verplicht wanneer je een buks wilt kopen. Het is mogelijk om een luchtbuks te gebruiken wanneer je minderjarig bent, wel alleen onder toezicht van een meerderjarige. Het gebruik van een luchtbuks is niet overal toegestaan. Je kunt een luchtbuks gebruiken op een schietbaan of privéterrein. Je mag dus niet jagen met een luchtbuks. 

Belgische wetgeving

De Belgische wetgeving voor het gebruik van een buks komt vrijwel overeen met de Nederlandse wetgeving voor het gebruik van een buks. In België noemen ze een luchtbuks een luchtkarabijn en is het gebruik daarvan vrij op privéterrein. Wanneer je in België een buks op openbaar terrein wilt gebruiken moet je daar een geldige reden voor hebben. Daarnaast moet je ook vooraf de politie inlichten bij het gebruik op openbaar terrein. 

Luchtbuks kopen bij Jachtloods

Wanneer je een buks wilt gebruiken op een schietbaan of privéterrein ben je bij ons op de juiste plek voor een uitgebreid assortiment. Wij bieden verschillende buksen aan van onder andere Gamo, Weihrauch en Hatsan. Bekijk ons assortiment luchtbuksen en neem ook vooral contact op met onze experts voor deskundig advies. 

De waardering van jachtloods.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 1583 reviews.