Vaak komen klanten in de winkel bij Jachtloods met de vraag; wat is nu de beste nachtkijker? Dit is natuurlijk een vraag die heel algemeen is en per persoon verschilt. Om de klant hier van het juiste advies te voorzien hebben we toch wat meer duidelijkheid nodig. We zullen daarom eerst een aantal vragen stellen:

 • Waar gaat u de nachtkijker voor gebruiken?
 • Op wat voor afstand wilt u kijken/schieten?
 • Wat heeft u ongeveer qua budget in gedachten?

Dit zijn allemaal factoren die meewegen om de juiste beslissing te maken. Nachtkijkers zijn er namelijk in veel verschillende varianten, van verschillende merken en in verschillende prijsklassen. Graag delen we een aantal van onze persoonlijke favorieten als het gaat om de beste nachtkijker!

Beste nachtkijker om te kijken/spotten

Bij Jachtloods hebben wij op dit moment van schrijven (lees maart 2023) 2 modellen in het assortiment die u enkel en alleen kunt gebruiken voor het spotten van wild. Dit zijn de volgende twee modellen:

Beste nachtkijker voor spotten van wild: Wulf Night Vision Binoculair

De Wulf Night Vision Binoculair is een eenvoudige dag,- en nachtkijker met een bereik van 300 meter. Wanneer het donker wordt schakelt u de IR lamp in zodat u toch voldoende kunt blijven zien. Deze nachtkijker is voorzien van een groot scherm waar u met 2 ogen doorheen kunt kijken. Daarnaast zit er een foto/video functie op dat u de mooie momenten kunt vastleggen en deze later weer terug kunt kijken. Deze Wulf nachtkijker werkt op 8 AA batterijen en deze gaan tot ongeveer 10 uur lang mee.

Beste nachtkijker voor dag en nacht voor spotten: ATN Bino-X 4K

De ATN Bino-X 4K is ook een binoculair model (verrekijker model, voor 2 ogen) welke voorzien is van een ingebouwde accu en een rangefinder. Wanneer deze ingebouwde accu volledig is opgeladen gaat deze ATN Bino-X 4K tot ongeveer 15 uur mee. Met de ingebouwde rangefinder kunt u zowel overdag als in volledige duisternis de afstand meten. Net zoals de Wulf kunt u ook met deze ATN foto’s en video’s maken. Echter, hiervoor dient u bij de ATN een mini sd-kaartje in het apparaat plaatsen.

Beste nachtkijker om mee te schieten

Een nachtkijker om mee te schieten wordt in de volksmond ook wel een nachtrichtkijker of een digitale dag,- en nacht richtkijker genoemd. Zoals de naam het ook al zegt; dit is een richtkijker welke men op een kogelgeweer of luchtbuks kan plaatsen, zodat men een gericht schot kan afgeven. Deze kijkers zijn er ook weer in verschillende varianten van verschillende merken. Bij Jachtloods hebben wij een aantal verschillende merken en modellen in het assortiment. Wij kiezen bewust voor verschillende modellen en merken zodat de klant ze hier kan vergelijken en daarna een juiste keuze kan maken. Dit zijn de volgende modellen die nagenoeg altijd voorradig zijn:

 • Pard NV008S
 • ATN X-Sight LTV
 • Hikmicro Alpex
 • Infiray TD50L
 • Pard DS35
 • ATN X-Sight 4k Pro
 • Pulsar Digex C50
 • Wulf 4K 3-24x nachtkijker

Zoals u kunt zien heeft Jachtloods dus een ruim assortiment voorradig. Hieronder zullen we wat dieper ingegaan op de verschillend modellen met de bijbehorende specificaties zodat u de beste nachtkijker passend bij uw wensen kunt selecteren.

Beste digitale nachtkijker: Pard NV008S

Deze digitale dag & nacht richtkijker beschikt over een Sony Oled display van 1024×768 en FULL HD sensor van 1920×1080. Deze kijker begint met een vergroting van 6.5x tot maximaal 13x. Deze kijker is voorzien van een ingebouwde infrarood lamp van 850nm. Deze Pard NV008S werkt op een oplaadbare 18650 Li-on batterij welke ongeveer 6 uur meegaat. Met dit model kunt u ook foto’s en video’s maken. Hiervoor dient u wel zelf een micro sd kaartje aan te kopen. Wordt geleverd inclusief weaver/picantinny montage.

Beste goedkopere digitale nachtkijker: ATN X-Sight LTV

Deze digitale dag & nacht richtkijker is eigenlijk de budget variant van de ATN X-Sight 4K Pro. Het grote verschil zit hem in het aantal opties. Op de ATN X-Sight LTV zitten wat minder opties vandaar dat de kijker wat goedkoper is. De beeldkwaliteit van dit model doet niet onder voor de luxere versie. Deze kijker is verkrijgbaar in 2 verschillende modellen namelijk:

 • 3-9x
 • 5-15x

Dit model is voorzien van een 1280×720 HD Display en deze kijker werkt op een ingebouwde accu welke tot zo’n 10 uur lang meegaat. De ATN X-Sight LTV heeft geen wifi functie. Een groot voordeel is dat deze kijker beschikt over een 1 shot zero functie en dat de behuizing 30mm is waardoor deze eenvoudig met ringen te monteren is op elke picantinny rail. De montage ringen en IR lamp worden bij aankoop meegeleverd.

Beste nachtkijker met groot bereik: Hikmicro Alpex

Deze Hikmicro Alpex is de digitale dag & nacht richtkijker van Hikmicro. Deze kijker is leverbaar in twee verschillende varianten namelijk:

 • Hikmicro Alpex A50T, voorzien van een 850nm IR lamp
 • Hikmicro Alpex A50TN, voorzien van een 940nm IR lamp

Beide modellen zijn voorzien van een 50mm lens en beschikt over een OLED scherm van 1024×768 pixels. Zowel overdag als in de duisternis hebben deze modellen een bereik van 600 meter.

De Alpex is ook voorzien van een 30mm behuizing, zodat deze met 30mm ringen op een picantinny rail gemonteerd kan worden. Deze Alpex kijkers beschikken over een foto en video functie zodat u de mooie momenten op een later tijdstip terug kunt kijken. Daarnaast zijn deze kijkers voorzien van een ingebouwde accu welke tot zo’n 12 uur lang meegaat.

Beste alternatief voor nachtkijker met vergroting: Infiray TD50L

De Infiray TD50L is het beste alternatief voor de Pulsar Digex C50. Deze digitale dag en nacht richtkijker begint met een 4x vergroting welke u maximaal kunt vergroten tot 16x en is voorzien van een 50mm lens. De detectieafstand van deze kijker is zo’n 600m. Bij Jachtloods wordt deze kijker standaard met een 940nm IR lamp geleverd omdat deze simpelweg de beste resultaten boeken. Net zoals vele andere kijkers beschikt ook deze TD50L over een wifi functie, zodat u uw opnames later terug kunt kijken. De Infiray TD50L werkt op één interne en één externe batterij welke beide oplaadbaar zijn. Wanneer beide batterijen volledig zijn opgeladen kunt u deze kijker zo’n 13 uur gebruiken.

Beste nieuwste nachtkijker: Pard DS35

De Pard DS35 is de nieuwste digitale dag en nacht richtkijker van PARD. Deze kijker is beschikbaar in 8 verschillende varianten en u kunt onder andere kiezen uit:

 • Lensgrootte van 50 of 70mm
 • Infraroodlamp van 850 of 940nm
 • Met of zonder LRF (laser range finder)

Deze Pard beschikt over een 800×800 cirkelvormig LTPS-scherm en een 2560×1440 (2K) CMOS sensor. Hierdoor bent u verzekerd van haarscherp beeld.
De Pard DS35 is voorzien van innovatieve zero beeldverschuiving, zo kunt u uw richtkijker nog makkelijker inschieten. Daarnaast is bij deze kijker ook een ballistische calculator ingebouwd zodat u op verschillende afstanden kunt schieten. Ook de Pard DS35 beschikt over een Wifi functie zodat u uw beelden later terug kunt kijken. Deze Pard heeft een 30mm behuizing zodat deze op veel montage te monteren is.

Meest verkochte beste nachtkijker: ATN X-Sight 4K Pro

De ATN X-Sight 4K Pro is de meeste verkochte digitale dag en nacht richtkijker van ATN in 4K resolutie. Dit model is verkrijgbaar in 2 verschillende varianten namelijk:

 • 3-14x
 • 5-20x

Wat een heel groot voordeel van deze kijker is, is de accuduur van maar liefst 18 uur. Dit model is voorzien van een 30mm behuizing zodat deze op veel verschillende montages te monteren is. Standaard worden deze modellen geleverd met een 850nm IR lamp. In combinatie met de ABL1000 of de ABL1500 heeft u een ongekende combinatie in huis waardoor u op verschillende afstanden kunt schieten.

Beste nachtkijker van Pulsar: Pulsar Digex C50

De Pulsar Digex C50 is de digitale dag en nacht richtkijker van Pulsar. Deze kijker beschikt overdag in een Full HD kleurendisplay. Bij de aankoop van de Digex C50 heeft u de keuze uit 2 verschillende IR lampen namelijk de X850S en de X940S, waarbij de X940S de meest verkochte variant is. De Digex werkt op 2 oplaadbare accu’s (één intern en één extern). Wanneer beide accu’s volledig zijn opgeladen gaan ze tot wel 10 uur lang mee. Ook de Pulsar Digex C50 beschikt over een 30mm behuizing welke vaak makkelijk te monteren is.

Beste, meest complete nachtkijker: Wulf 4K 3-24x nachtkijker

De Wulf 4K 3-24x is één van de nieuwste en compleetste dag en nacht richtkijkers op de markt. Zelfs wanneer u veel inzoomt ziet u geen pixels in uw beeldscherm verschijnen. Deze kijker maakt gebruik van een Sony 4K 4056×3040 px sensor gekoppeld aan een 10mm LCOS 1280×720 HD scherm. Bij aankoop wordt standaard een 850nm IR lamp meegeleverd. De Wulf beschikt over een ingebouwde accu welke tot wel 10 uur lang meegaat. Daarnaast beschikt ook dit model over een wifi functie en over een 30mm behuizing, zodat deze makkelijk te monteren is. De Wulf wordt geleverd in een stevige koffer.

Beste nachtkijker bij richtkijker om mee te schieten

U kent het vast wel, u wilt in het donker schieten maar u wilt hiervoor niet teveel geld betalen en eigenlijk geen complete richtkijker aankopen. Dan kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld de volgende modellen:

 • Pard NV007V
 • Pard NV007S

Beide modellen plaatst u achterop uw huidige dag richtkijker en zo kunt u schieten in het donker.

Beste instapmodel richtkijker: Pard NV007V

De Pard NV007V is het instapmodel nachtkijker welke u achterop uw richtkijker plaatst. Deze Pard NV007V is er ook in vele verschillende varianten. Wij bij Jachtloods hebben er voor gekozen om maar een paar modellen te verkopen namelijk:

 • Pard NV007V met 16mm scherm en 850 of 940 lamp
 • Pard NV007V met 42 of 45mm adapter

Wij kiezen bewust voor het 16mm scherm omdat wij het 12mm scherm te klein vinden.

De Pard NV007V heet een Full HD sensor en een Sony OLED 1024×768 display. In combinatie met de juiste IR lamp kunt u hier perfect mee schieten. Zoals al eerder besproken monteert u de Pard NV007V achterop uw eigen richtkijker en dat doet u met een 42mm of 45 mm adapter. U kunt in de Pard een micro SD kaartje plaatsen, hierop worden de beelden opgeslagen zodat u deze later terug kunt kijken. De Pard werkt op één oplaadbare batterij van het type 18650 welke tot ongeveer 6 uur lang meegaat.

Beste, meest compacte nachtkijker: Pard NV007S

De Pard NV007S is het meeste compacte model van Pard. Met dit model kunt u zowel in kleur als in zwart/wit kijken. Ook dit model van Pard is leverbaar met een 850 of 940 IR lamp. Met een speciale Pard adapter monteert u deze Pard achterop uw eigen richtkijker. Wilt u opnames maken dan moet u er een micro SD kaartje in plaatsen. De Pard NV007S werkt met één oplaadbare 18650 batterij welke tot zo’n 6 uur lang meegaat.

Best nachtkijker als clip-on model: Hikmicro Cheetah

U kunt er ook voor kiezen om voorop uw eigen dag richtkijker een clip-on nachtkijker te plaatsen. Zo’n clip-on model wordt ook wel een frontsniper of voorzetkijker genoemd.

Wij bij Jachtloods hebben voor de Hikmicro Cheetah gekozen. Dit is een digitale voorzetkijker welke niet kan doorbranden als u hem overdag gebruikt. De Hikmicro Cheetah is voorzien van een 940nm IR lamp. Een groot voordeel van dit model is dat deze beschikt over 4 verschillende modi voor verschillende weersomstandigheden. Zo kunt u dit model dus ook met mist gebruiken. Deze Cheetah heeft een bereik van 350 meter dankzij zijn 2560×1440 UHD sensor. Dit model heeft een ingebouwde accu welke u op kunt laden door middel van het meegeleverde USB- C kabeltje. Wilt u foto’s of video’s maken, dat kan. Dit model heeft namelijk een 64GB intern geheugen waarom de bestanden worden opgeslagen.

Conclusie voor de beste nachtkijker

Als u opzoek bent naar een nachtkijker dan heeft u een zeer ruim aanbod om uit te kiezen. Bij Jachtloods zijn veel verschillende modellen op voorraad en kunt u deze buiten testen. Wij adviseren de klanten dan ook altijd om naar de winkel te komen om zo zelf zeker de juiste keuze te maken.

Wel vinden wij dat er een aantal toppers zijn als het gaat om de beste nachtkijker, namelijk:

 • Pard NV007 voor mensen die niet teveel geld uit willen geven om in het donker te schieten
 • ATN X-Sight 4K Pro, in combinatie met ABL kunt u op veel verschillende afstanden uit de voeten
 • Wulf 4K 3-24x, wilt u op grotere afstand schieten, dan is dit de absolute topper met geen pixelverlies tijdens het inzoomen.

Heeft u vragen bij het selecteren van de beste nachtkijker voor uw gebruik? Neemt u gerust contact met ons op!

De waardering van jachtloods.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 1479 reviews.