Luchtbuks reparatie

Heeft u thuis een kapotte luchtbuks staan en wilt u hem weer gerepareerd hebben? Bij Jachtloods kunt u terecht voor luchtbuks reparatie! In onze werkplaats kunnen wij diverse werkzaamheden uitvoeren aan uw luchtbuks. Dit kan variëren van het plaatsen van een nieuwe keep/korrel tot aan complete revisies van veer en PCP buksen.

Onderdelen

Wat belangrijk is bij de reparatie zijn de onderdelen. Van de meest merken zoals: Weihrauch, Gamo, Hatsan en FX zijn de onderdelen goed te verkrijgen. Wekelijks krijgen wij van deze merken geleverd waardoor wij snel kunnen handelen. Voor een reparatie staat 3 weken, maar zijn wij eerder klaar dan nemen wij dezelfde dag nog contact met u op. Zo verkorten wij de tijd aanzienlijk waardoor u uw luchtbuks eerder kan gebruiken.

Zoals eerder gezegd zijn de onderdelen van groot belang. Bepaalde merken staan er om bekend zeer slecht reserve onderdelen te leveren. Hierdoor moet de klant lang wachten en kunnen wij geen uitspraak doen over wanneer de luchtbuks klaar is. Dit kan oplopen tot 6 maanden. Deze merken repareren wij daarom niet. Bel of mail daarom altijd van tevoren over welk merk het gaat en wat het defect is.

Ook zijn er bepaalde buksen waarvan er geen onderdelen meer zijn. Dit kan komen doordat de fabriek niet meer bestaat. Deze kunnen wij daarom dan ook niet meer repareren. Als wij deze onderdelen zelf zouden moeten gaan maken lopen de kosten hiervan te hoog op. Eveneens als de merkloze Chinese luchtbuksen met tal van merken, hiervan zijn de onderdelen ook niet te bestellen.

Luchtbuks reparatie (nieuwe buksen)

Wij verkopen uitsluitend nieuwe luchtbuksen en op iedere luchtbuks zit standaard 1 jaar fabrieksgarantie. Het kan zijn dan de luchtbuks binnen dit jaar kapot gaat. Hoe dan ook gaan wij deze luchtbuks repareren, maar niet altijd valt dit binnen de garantie, hoe zit dit nou eigenlijk?

Fabrieksgarantie

Als de luchtbuks binnen het jaar kapot gaat en blijkt dat dit is gekomen door een fabrieksfout, dan lossen wij dit kosteloos voor u op. Maar het kan ook zijn dat de luchtbuks kapot is gegaan door een andere oorzaak. De hieronder volgende oorzaken vallen niet onder fabrieksgarantie. Zo zijn er nog een aantal gevallen waarbij de garantie niet geldt. Kort gezegd, als het niet uw eigen schuld is kunnen wij het onder fabrieksgarantie laten vallen.

  • Luchtbuks laten vallen
  • Luchtbuks zelf proberen te repareren
  • Luchtbuks zelf afstellen regulator (FX) waarna hij lekt
  • Luchtbuks gespannen weggezet
  • Etc….

Kom langs in onze jachtwinkel

Mocht u uw luchtbuks willen laten repareren dan kunt u ons altijd bellen of mailen. Ook kunt u bij ons in de winkel langs komen om te bespreken wat de mogelijkheden en eventuele kosten zijn. Als u langs komt ons in de winkel is het van belang dat de luchtbuks opgeborgen in een foudraal of koffer zit. Het is daarom ook VERBODEN om onze winkel te betreden met een luchtbuks die niet is voorzien van een foudraal of koffer. Wilt u ook van tevoren thuis de volgende dingen controleren:

  • Luchtbuks mag niet gespannen zijn
  • Luchtbuks mag niet voorzien zijn van magazijn ( magazijn los naast de luchtbuks)
  • Luchtbuks mag geen kogel in de loop hebben

Het kan zijn dat de luchtbuks wel een kogel (of meerdere) in de loop heeft en dit moet worden gerepareerd. Wilt u dit aangeven bij onze medewerkers en de buks binnen in de winkel overdragen aan het personeel en niet zelf uit de foudraal halen? Wij willen de veiligheid van onze klanten en medewerkers kunnen garanderen.

Heeft u vragen?

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding hiervan dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Dit kan telefonisch of via de email. De email proberen wij binnen 24 uur te beantwoorden.

Klantenservice