Een Nachtkijker kopen

Nachtkijker kopen

U overweegt een nachtkijker aan te schaffen, maar u bent er nog niet helemaal uit welke u wilt gaan kopen. Waar moet u dan op letten? Welke factoren zijn van belang om mee te nemen in uw overweging? We vertellen u in dit artikel alles over het kiezen van een nachtkijker en waar u op moet letten. Nachtkijkers zijn ontwikkeld om ook tijdens de donkere uren duidelijk te kunnen waarnemen.

Bekijk ons volledige aanbod aan nachtzicht.


Het verhaal achter nachtkijkers

Het eerste idee voor de ontwikkeling van nachtkijkers ontstond al in de 20e eeuw. Gilles Holst was de eerste, hij bouwde onder contract bij Philips de eerste succesvolle infrarood omvormer. Dit was anno 1934. Dankzij een eenvoudige lens werd op foto kathode een beeld geprojecteerd, over de buis ontstond een spanningsverschil van duizenden volt. Door deze technologie werd het mogelijk gemaakt om elektronen uit fotokathode los te trekken, dit werd vervolgens op fluorescentiescherm zichtbaar. Zo ontstond de allereerste nachtkijker.


Restlicht versterker

Het belangrijkste onderdeel van een nachtkijker is de restlicht versterker, zoals het woord zelf al aangeeft versterkt dit onderdeel de restlicht. Restlicht komt bijvoorbeeld van de maan en de sterren maar ook lantaarns geven restlicht. O.a. de kwaliteit van de restlicht versterker is bepalend voor de kwaliteit van het beeld, maar ook de prijs van de kijker loopt op met de kwaliteit van deze versterker.


Verschillende generaties nachtkijkers

Nachtkijkers worden doorgaans onderverdeeld in vier categorieën, dit zijn de 1e, 2e en 3e generatie en tegenwoordig ook digitale kwaliteit. Des te beter de versterker, des te hoger de generatie. Iedere generatie vertegenwoordigd zo haar eigen groep nachtkijkers:

  • Eerste generatie: In de eerste generatie vindt u nachtkijkers die erg gebruiksvriendelijk en toegankelijk zijn, deze nachtkijkers zijn geschikt voor grote objecten zoals uw woning, gebouwen en boten.
  • Tweede generatie: deze nachtkijkers zijn een stuk geavanceerder. Voorheen werd deze generatie dan ook alleen gebruikt voor militaire en professionele doeleinden. Deze kijkers zijn uitgerust met een micro-kanaalplaat die werkt als een versterker.

Digitale nachtkijkers

    • Digitale kijkers hebben een aantal voordelen t.o.v. analoge nachtkijkers. Zo kunnen analoge nachtkijkers beschadigen als deze aan teveel licht worden blootgesteld, men krijgt dan zwarte puntjes in het beeldscherm. Wanneer men teveel van deze zwarte puntjes in het beeldscherm krijgt verminderd dit natuurlijk het zicht. Digitale nachtkijkers hebben hier geen last meer van, de ATN X-sight richtkijker kan men zelfs 24 uur per dag gebruiken dankzij de dag & nacht modus. Bovendien zijn digitale kijkers goedkoper te produceren waardoor deze kijkers in aanschaf een stuk voordeliger zijn. De ontwikkelingen van digitale nachtkijkers zijn volop in beweging waardoor de kwaliteit van deze kijkers zeer goed te noemen is.

Nachtkijker kiezen

Bent u opzoek naar een nachtkijker dan zijn er twee zeer belangrijke vragen:
1. Waar wilt u de kijker voor gebruiken? Schiet u op korte afstanden? Bijvoorbeeld op een kirrung dan is de afstand waarop u schiet minimaal u hoeft dan dus niet de meest geavanceerde nachtkijker te gebruiken. Of gebruikt u een warmtebeeldkijker voor het aanspreken van wild op grotere afstanden maar schiet u slechts op korte afstanden, ook dan kunt u met een relatief simpele nachtkijker uit de voeten. Natuurlijk zijn er ook situaties waar u wel op grotere afstanden schiet, dan dient u gebruik te maken van een geavanceerder model nachtkijker zoals de Armasight Co-mini GEN2+. Een andere gebruikersvraag kan zijn; moet de richtkijker snel afneembaar zijn? Indien de kijker snel afneembaar moet zijn kom je uit bij een Frontsniper zoals de Co-mini of de Nitehog NIR-M. Indien u met een vaste montage kunt werken is de ATN X-sight ook een optie.

2. Wat is uw budget? Vooral bij analoge nachtkijkers bepaald vaak het budget de kwaliteit van de nachtkijker. Oftewel wat verwacht u van uw nachtkijker? Wilt u op grotere afstanden kunnen schieten dan gaat dit vaak gepaard met een hoger budget.

Verschillende merken

Bij Jachtloods vindt u verschillende merken nachtkijkers, namelijk Armasight, ATN en Nitehog. Deze merken zijn door onszelf getest en als beste bevonden. Echter wordt ons assortiment altijd ontwikkeld en is het mogelijk dat wij binnenkort ook andere merken en modellen zullen aanbieden in onze winkel. Mocht u op zoek zijn naar een specifiek merk, neemt u dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee. Hieronder vindt u beeldmateriaal van verschillende merken en nachtkijkers.


In bovenstaande video ziet u een product video over de ATN X-sight, in deze video ziet u onder meer hoe deze nachtkijker werkt.

In bovenstaande video ziet u een demonstratie van de ATN mars riflescope, ideale warmtebeeld richtkijker.


Armasight Co-mini Gen2+

Armasight co-mini

De Armasight Co-mini is een hoogwaardige frontsniper, dankzij een speciale klemring wordt de Armasight Co-mini bevestigd op uw richtkijker of verrekijker. De Armasight Co-mini is een van de meest compacte en lichtste frontsnipers op de markt. Dit heeft als voordeel dat het uw geweer niet uit balans brengt en dat u de Armasight Co-mini eenvoudig mee kunt nemen, ook als u deze niet bevestigd heeft.

Deze nachtkijker maakt gebruik van tweede generatie plus nachtzicht technologie. Hierdoor voorziet de Armasight Co-mini u van een gedetailleerde weergave. Deze nachtkijker is waterproof, heeft een batterij die tot wel 60 uur meegaat en eenvoudig te monteren is.

Deze kijker is door ons uitvoerig getest en we hebben bevonden dat dit misschien wel de allerbeste frontsniper op de markt is. De Armasight Co-mini geeft een ontzettend hoge beeld kwaliteit in duisternis en is erg compact.

Hier vindt u de Armasight Co-mini GEN2+


Nitehog NIR-M

nitehog nir-m

De Nitehog NIR-M is binnen luttele seconden te bevestigen op uw geweer. De nachtkijker kan gecombineerd worden met niet alleen geweren maar ook met een verrekijker of een fototoestel. Dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen is het mogelijk om met deze nachtkijker gewoon te schieten volgens het richtpunt-trefpunt principe. Het beeld loopt bij deze nachtkijker niet bol weg. Voor een degelijke nachtkijker bent u aan het juiste adres bij deze Duitse nachtkijker.

Hier vindt u de Nitehog NIR-M


ATN X-sight Rifle Scope

ATN X-sight riflescope

De ATN X-sight Rifle Scope is een zeer hoogwaardige richtkijker die de hele dag door inzetbaar is. Deze scope biedt HD beelden van zowel overdag als in de avond uren en wanneer het donker is. Deze nachtkijker van ATN komt met de ATN Smart Line, dankzij deze technologie combineert de haarscherpe beelden met handige gadgets. Dit maakt het mogelijk om beelden naar uw mobiel of tablet te verzenden.

Naast deze functionaliteit beschikt de ATN X-sight Rifle Scope over wifi streaming, rangefinder, zoom functies, dradenkruis, nachtzicht, geotagging en sterke batterijen die 6 tot 8 uur meegaan.

Hier vindt u de ATN X-sight Rifle Scope


Welke nachtkijker heb ik nodig?

Als u een nachtkijker gaat kiezen zijn er enkele factoren die mee zullen wegen in uw keuze, we begrijpen dat het soms lastig kan zijn om deze goed van elkaar te onderscheiden en hier dus een weloverwogen keuze in te maken. Daarom vindt u hieronder de meest belangrijke factoren bij het kiezen van een nachtkijker, zodat u weloverwogen de beste nachtkijker voor uw wensen kunt kiezen.

Factoren die belangrijk zijn:

Merk: zoals altijd zijn er ook bij nachtkijkers verschillende merken waar u tussen kunt kiezen. Het kan verstandig zijn om een bepaald merk wel of juist niet te kiezen, dit hangt onder meer van het land van herkomst en uw eigen ervaring met het merk af. Bij ons vindt u de ATN, Armasight en Nitehog. Dit zijn wat ons betreft de drie beste nachtkijkers op de markt, vandaar dat we deze aanbieden in onze winkel.

Generatie: zoals u eerder in dit artikel hebt kunnen lezen, zijn er verschillende generaties. De eerste generatie is het meest toegankelijk, de tweede is wat prijziger en de derde generatie is doorgaans erg exclusief. Kies goed welke generatie u nodig zal hebben, meer informatie over de generaties in nachtkijkers vindt u in het begin van dit artikel.

Extra functies: met deze extra functies doelen we onder meer op hoe goed een nachtkijker is in het versterken van restlicht, hoe goed de accu is en of de kwaliteit van het beeld. Deze factoren hangen sterk af van de kijker zelf, maar kunnen wel dat extra stukje zijn om net voor die nachtkijker te kiezen.

Prijs: natuurlijk, de prijs. Dit punt benoemen wij echter bewust als laatste, omdat wij het belangrijker vinden om te kijken naar de functies van de nachtkijker en vervolgens te kijken of u deze kijker de prijs waard vindt. Wij garanderen u dat de kijkers in onze winkel allen een ontzettend goede prijs-kwaliteit verhouding vertegenwoordigen.


Nachtkijker kopen

Weet u inmiddels welke nachtkijker u wilt kopen? Dan kunt u bij Jachtloods eenvoudig uw gekozen product toevoegen aan de winkelwagen en via enkele eenvoudige stappen het bestelproces doorlopen. In onze winkel bent u verzekerd van veilige betaling en verzending. De betaling loopt via een beveiligde verbinding, waardoor u zeker bent van uw privacy. Daarnaast garanderen we u in onze winkel van 100% privacy, uw gegevens zijn veilig bij ons.

Betalen kan via MasterCard, Bancontant, iDeal en overschrijving. Verzenden gebeurt via DHL. Wist u al dat bestellen bij Jachtloods ook nog het grote voordeel heeft dat u punten kunt sparen? Met deze punten spaart u voor korting op volgende aankopen. Bent u op zoek naar een specifiek merk of nachtkijker? Neemt u dan eenvoudig telefonisch contact met ons op of stuur een bericht in onze live chat. We reageren altijd zo spoedig mogelijk. Wilt u de nachtkijker toch liever echt bekijken? Kom dan langs in onze jachtwinkel.


Veel gestelde vragen

Waar op letten bij het aanschaffen van nachtkijkers? Als je een nachtkijker wilt dan zijn er enkele factoren waar je rekening mee dient te houden. Allereerst zijn de generaties van belang, je kunt kiezen uit de eerste, tweede en derde generatie. Des te hoger de generatie, des te geavanceerder de kijker doorgaans is. Daarnaast is het merk een belangrijke factor voor het maken van de juiste keus, evenals extra functies.

Worden nachtkijkers ook gebruikt door het leger? Ja, ook het leger maakt gebruik van nachtkijkers. Doorgaans zijn dit de nachtkijkers uit de derde generatie, omdat dit de meest geavanceerde kijkers zijn die dus over de meeste functies beschikken.

Zijn deze nachtkijkers geschikt voor de jacht? Alle nachtkijkers in ons assortiment zijn uitermate geschikt voor de jacht. Zowel eerste, tweede als derde generatie is doorgaans geschikt, maar doorgaans is de tweede het meest gekozen.

Worden deze nachtkijkers ook naar België verzonden? Ja, wij verzenden ook naar Belgie. De verzendkosten zijn dan doorgaans iets hoger, vanaf €100,- wordt de bestelling franco verzonden.


Meer informatie over nachtkijkers

Voor meer informatie over nachtkijkers kan je kijken bij onderstaande bronnen, hier is veel goede informatie te vinden:

Wikipedia

https://preppers.nl/forum/archive/index.php/t-287.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.