Resultaat 1–24 van de 34 resultaten wordt getoond

Nachtkijker

Bent u op zoek naar een nachtkijker of nachtzicht? Dan bent u bij Jachtloods aan het juiste adres. We bieden meerdere kijkers aan van bekende merken waaronder ATN, Dipol en Pulsar. Bekijk hier ons aanbod met zorgvuldig geselecteerd nachtzicht, enkel de kijkers die wij uitermate geschikt vinden bieden wij aan. Bent u op zoek naar een specifiek model of advies, we helpen u graag met het kiezen van de beste nachtzicht voor uw wensen.

Nachtkijker

Dipol DN34 Pro

 2.350,00 2.675,00

Nachtkijker

ATN Bino-x 4K

 1.165,00
 1.099,00
-4%

Nachtkijker

ATN X-sight 4K Pro

 975,00 1.049,00

Nachtkijker

Pard DS35

 895,00 1.030,00

Nachtkijker

ATN X-sight LTV

 799,00 849,00

Nachtkijker

Infiray TD50L

 810,00
-22%

Nachtkijker

Hikmicro Alpex

 765,00
-20%
 639,00
 425,00 460,00

Nachtkijker kopen | Jachtloods.nl

U overweegt een nachtkijker aan te schaffen, maar welk model? Waar moet u op letten? Welke factoren zijn van belang om mee te nemen in uw overweging? We vertellen u alles over het kiezen in ons assortiment van beste nachtkijkers.

Wat zijn nachtkijkers?

Nachtkijkers zijn ontwikkeld om ook tijdens de donkere uren duidelijk te kunnen waarnemen. Als u zowel overdag als ook in het donker goed uw prooi wilt kunnen zien of de omgeving kunnen observeren, heeft u een nachtkijker nodig. Deze helpt u om te zien wat het menselijk oog in volledige duisternis niet kan waarnemen. Goede kijkers zorgen voor scherpe beelden die u bijvoorbeeld voor wetenschappelijke toepassingen of voor prive gebruik kunt gebruiken.

Werking met restlicht versterker

Het belangrijkste onderdeel van een nachtkijker is de restlicht versterker. Zoals de naam al aangeeft, versterkt dit onderdeel het restlicht. Restlicht komt bijvoorbeeld van de maan en de sterren, maar ook lantaarns geven restlicht. Onder meer de kwaliteit van de restlicht versterker is bepalend voor de kwaliteit van het beeld, maar ook de prijs van de kijker loopt op met de kwaliteit van deze versterker.

Hoe zit het met generatie nachtkijkers

Nachtkijkers worden doorgaans onderverdeeld in vier categorieën (de 4 verschillende generaties nachtkijkers):

  • eerste generatie nachtkijkers
  • tweede generatie nachtkijkers
  • derde generatie nachtkijkers

Bij de soorten kijkers komt u tegenwoordig ook digitale kwaliteit tegen. Des te beter de versterker, des te hoger de generatie. Iedere generatie vertegenwoordigd zo haar eigen groep nachtkijkers:

Eerste generatie nachtkijkers

In de eerste generatie vindt u kijkers die erg gebruiksvriendelijk en toegankelijk zijn, deze nachtkijkers zijn geschikt voor grote objecten zoals uw woning, gebouwen en boten.

Tweede generatie nachtkijkers

De verschillende nachtkijkers uit de tweede generatie zijn een stuk geavanceerder. Voorheen werd deze generatie dan ook alleen gebruikt voor militaire en professionele doeleinden. Deze kijkers zijn uitgerust met een micro-kanaalplaat die werkt als een versterker.

Derde generatie nachtkijkers

Nachtkijkers van deze generatie kunnen een zeer scherp en helder beeld realiseren. Dit type wordt eigenlijk alleen gebruikt voor militaire doeleinden, niet zozeer door particulieren.

Digitale nachtkijkers

Digitale kijkers hebben een aantal voordelen ten opzichte van analoge nachtkijkers. Zo kunnen analoge nachtkijkers beschadigen wanneer deze aan teveel licht worden blootgesteld, men krijgt dan zwarte puntjes in het beeldscherm. Wanneer men teveel van deze zwarte puntjes in het beeldscherm krijgt verminderd dit natuurlijk het zicht. Digitale nachtkijkers hebben hier geen last meer van. Bijvoorbeeld de ATN X-sight 4K richtkijker kan men zelfs 24 uur per dag gebruiken dankzij de dag & nacht modus. Bovendien zijn digitale kijkers goedkoper te produceren waardoor deze kijkers in aanschaf een stuk voordeliger zijn. De ontwikkelingen van digitale nachtkijkers zijn volop in beweging waardoor de kwaliteit van deze kijkers zeer goed te noemen is.

Nachtkijker kiezen

Bent u opzoek naar een nachtkijker dan zijn er twee zeer belangrijke vragen om uzelf te stellen:

1. Waar wilt u de kijker voor gebruiken?

Schiet u op korte afstanden? Dan is de afstand waarop u schiet minimaal. U hoeft dan dus niet de meest geavanceerde nachtkijker te gebruiken. Of gebruikt u een warmtebeeldkijker voor het aanspreken van wild op grotere afstanden, maar schiet u slechts op korte afstanden? Ook dan kunt u met een relatief simpele nachtkijker uit de voeten. Natuurlijk zijn er ook situaties waar u wel op grotere afstanden schiet, dan dient u gebruik te maken van een geavanceerder model nachtkijker zoals de Dipol DN34PRO. Een andere gebruikersvraag kan zijn; moet de richtkijker snel afneembaar zijn? In dat geval kunt u bijvoorbeeld met een vaste richtkijker met een snelspanmontage of een voorzet richtkijker werken.

2. Wat is uw budget?

Vooral bij analoge nachtkijkers bepaalt vaak het budget de kwaliteit van de nachtkijker. Oftewel wat verwacht u van uw nachtkijker? En hoeveel budget kunt u hiervoor besteden? Wilt u op grotere afstanden kunnen schieten dan gaat dit vaak gepaard met een hoger budget.

Verschillende merken

Bij Jachtloods vindt u verschillende merken nachtkijkers. Deze merken zijn door onszelf getest en als beste bevonden. Echter wordt ons assortiment altijd ontwikkeld en blijven we testen om te zien of we ook andere merken en modellen kunnen aanbieden. Mocht u op zoek zijn naar een specifiek merk, neemt u dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee. Hieronder vindt u beeldmateriaal van verschillende merken en nachtkijkers.

Welke nachtkijker heb ik nodig?

Wanneer u een nachtkijker gaat kiezen zijn er enkele factoren die mee zullen wegen in uw keuze. We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om deze factoren goed van elkaar te onderscheiden en hier dus een weloverwogen keuze in te maken. We geven u graag meer uitleg bij elk van deze factoren die meespelen bij een nachtkijker kopen.

Factoren die belangrijk zijn

Afstand: Hoe ver wilt u kunnen schieten in het donker? Hoe ver wilt u kunnen aanspreken in het donker? Hoe beter de kwaliteit van uw nachtkijker hoe verder u kunt zien. De digitale revolutie op het gebied van nachtkijkers heeft ervoor gezorgd dat goede kwaliteit nachtkijkers al beschikbaar zijn vanaf €999,-.

Aanspreken: Wilt u het wild aanspreken met uw richtkijker of heeft u bijvoorbeeld al een goede kwaliteit warmtebeeld spotter waarmee u het wild aanspreekt? Wanneer u een goede spotter heeft, is het minder noodzakelijk om een zeer goede kwaliteit nachtkijker te hebben. Heeft u geen spotter dan is een goede kwaliteit nachtkijker juist zeer belangrijk.

Budget: Het klinkt simpel maar hoe hoger het budget hoe beter de kwaliteit nachtkijker. Wilt u de verschillen zien tussen de kwaliteit van nachtkijkers? Dan bent u altijd welkom in onze jachtwinkel. Wij hebben een ruime voorraad aan nachtzichtkijkers welke u natuurlijk bij ons kunt testen.

Uit verschillende soorten nachtkijkers kiezen

Weet u inmiddels welke nachtkijker u wilt kopen? Dan kunt u bij Jachtloods eenvoudig uw bestelling online plaatsen. In onze winkel bent u verzekerd van veilige betaling en verzending. Daarnaast garanderen we u in onze winkel van 100% privacy, uw gegevens zijn veilig bij ons.

Bent u op zoek naar een specifiek merk of nachtkijker? Neemt u dan eenvoudig telefonisch contact met ons op of stuur een bericht in onze live chat. We reageren altijd zo spoedig mogelijk.

Veelgestelde vragen

Waarop letten bij het aanschaffen van nachtkijkers?

Dat is afhankelijk van de afstanden waarop u wilt gaan schieten. Schiet u op relatief korte afstanden (onder de 100 meter), dan kunt u vaak uit de voeten met een simpele nachtkijker.

Is gebruik van een nachtkijker wettelijk toegestaan?

Een nachtkijker is een elektronische beeldversterker, het gebruik is alleen toegestaan wanneer u een ontheffing voor nachtzicht heeft.

Zijn nachtkijkers geschikt voor de jacht?

Alle nachtkijkers in ons assortiment zijn uitermate geschikt voor de jacht.

Wist u al dat bestellen bij Jachtloods ook het grote voordeel heeft dat u punten kunt sparen? Hiermee spaart u voor korting op volgende aankopen. In deze categorie krijgt u géén punten voor het spaarsysteem.

De waardering van jachtloods.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 1602 reviews.