Jachtlaarzen, u heeft ze hoe dan ook nodig als u gaat jagen. Maar hoe kiest u de beste laarzen? Waar moet u op letten? Welk merk is het beste en wat is een eerlijke prijs? Welk merk biedt ondersteuning voor uw gewrichten? We vertellen u in dit artikel meer over de beste jachtlaarzen.

Jachtlaarzen zijn speciaal ontwikkeld om u goed comfort en ondersteuning te bieden tijdens het jagen, maar daarnaast is het van groot belang dat uw voeten vrij kunnen bewegen, dat u indien nodig een versnelling kunt inzetten en dat de laarzen goed ademen en absolute bescherming bieden tegen stoten, wind en regen.

Jachtlaarzen kopen

☑ Onze jachtlaarzen worden vanaf €100 gratis uit voorraad verzonden

 

Jachtlaarzen kiezen

Als u een jachtlaars gaat kiezen moet u kijken naar enkele zaken, alvorens u overgaat tot aankoop. De elementen waar u naar zou moeten kijken zijn: prijs, merk en natuurlijk kwaliteit. Onder kwaliteit vallen de bescherming, het comfort, ademend vermogen en ondersteuning. We gaan deze onderdelen hieronder af.

De prijs zal toch het eerste zijn waar u naar kijkt. Er zijn veel verschillende laarzen met ieder een eigen prijsklasse, u kunt zoeken in een lage prijsklasse, midden en in een hoge prijsklasse. Het is echter de vraag in hoeverre laarzen uit de lagere prijsklassen u van de kwaliteit kunnen voorzien die u zult verwachten en nodig zult hebben. Bij Jachtloods vindt u jachtlaarzen in het midden segment qua prijs, maar in de topklasse qua kwaliteit. Meer over onze laarzen vindt u onderaan dit artikel.

Het merk is voor veel mensen toch een belangrijke factor in het kiezen van jachtlaarzen. Mogelijk bent u al bekend met een bepaald merk en wilt u daarom dit merk wederom aanschaffen. Of u heeft juist een negatieve ervaring met een merk, en wilt merk daarom juist niet aanschaffen. Wij bieden het merk Dunlop aan, dit merk is erg populair onder jacht, vis en sport artikelen. Meer over het merk Dunlop later in dit artikel.

De kwaliteit is uiteindelijk toch waar u voor gaat. De kwaliteit zal aan enkele eisen moeten voldoen om ervoor te zorgen dat u voldaan wordt in uw behoefte, de vereisten voor goede jachtlaarzen zijn doorgaans de bescherming, het comfort, hoe de voet kan ademen en de ondersteuning. Het is voor u als jager van groot belang dat uw voeten altijd vrij kunnen bewegen in uw laarzen, de laarzen mogen niet afknellen. Zolang de laarzen goed en comfortabel zitten kunt u blijven jagen zonder last te krijgen van uw voeten, en als u een versnelling in moet zetten om sneller bij uw doel te komen is het belangrijk dat de laars ervoor zorgt dat u dit zonder problemen kunt doen.

Daarnaast is het van belang dat de voet goed kan ademen in de laars, want als u gaat jagen kan het soms zijn dat u voor lange tijd op de been bent. Als u zweetvoeten krijgt in uw laarzen kan het erg oncomfortabel worden. De laarzen dienen goede bescherming te bieden tegen wind en regen, zodat u na uren jagen nog steeds geen last heeft van natte sokken of vermoeide voeten.

Tot slot het comfort, als u een goede jachtlaars wilt aanschaffen wilt u er uiteraard zeker van zijn dat de laars ook de best mogelijke comfort biedt voor uw voeten.


Jachtlaarzen van Jachtloods.nl

We vertellen u graag wat meer over onze eigen jachtlaarzen, we hebben op het moment de jachtlaarzen van Dunlop in ons assortiment. De laarzen van Dunlop zijn volgens Jachtloods de beste laarzen voor jagers, de prijs kwaliteit verhouding is beter dan bij ieder ander merk en iedere andere laars. Dunlop laarzen staan erom bekend dat zij schokabsorberend zijn en dus de gewrichten ondersteunen!

Dunlop is een enorm bekend merk, Dunlop Jachtlaarsmet een vooraanstaande naam in vrijwel iedere sport. Zo ook in het jachtsegment. Dunlop staat voor ultieme kwaliteit, de jachtlaarzen van het merk zijn de beste in hun prijsklasse en bieden de beste prijs kwaliteit verhouding jachtlaarzen. Meer informatie over Dunlop vind je op de Wikipedia pagina over Dunlop.

In onze webwinkel en onze fysieke winkel vindt u de Dunlop Islay laars en de Dunlop Vallay laars. We vertellen u hieronder meer over deze twee jachtlaarzen. Naast het merk Dunlop vind je in onze winkel ook het merk Le Chameau, al onze Le Chameau jachtlaarzen vind je op de betreffende categorie pagina.


Dunlop Islay Jachtlaars

Dunlop Islay JachtlaarzenDe Dunlop Islay Jachtlaars komt uit de outdoor performance range van Dunlop. De laars is geschikt voor alle outdoor activiteiten, door de goede draagcomfort en duurzaamheid is deze jachtlaars erg geschikt voor meerdere activiteiten. De laars is afgewerkt met kwaliteit leer voor extra bescherming en een goede uitstraling van de laars. De laars is voorzien van speciale Purofort materiaaltechnologie, dit materiaal biedt opmerkelijke prestaties in elke omgeving. Het materiaal gaat tot wel drie keer langer mee dan gewoon PVC of rubberlaarzen. De laars is licht, duurzaam, zacht en flexibel. Bovendien isoleert de laars tot maar liefst -20 graden Celsius. De Islay Jachtlaars van Dunlop kost 99,95 en kent de volgende eigenschappen:

 • Hoog comfort door licht gewicht
 • Hoge soepelheid en flexibiliteit van de schacht
 • Zeer bestendig tegen chemicaliën, bloed, olie, vet
 • Schokabsorberend om gewrichten te ondersteunen
 • Slijt- en scheurvast
 • Warm in de winter, koel in de zomer
 • Isolatie tot -20C

Dunlop Vallay Jachtlaars

Jachtlaars Vallay DunlopDe Dunlop Vallay Jachtlaars komt uit de outdoor performance range van Dunlop, dat betekend dat de laars speciaal is gemaakt voor outdoor activiteiten waarbij duurzaamheid en comfort van belang zijn. Doordat de laars is afgewerkt met leer van hoge kwaliteit geeft de laars extra bescherming en een goede uitstraling. De laars is uitgerust met de Purofort techniek, dit zorgt ervoor dat al het materiaal in de laars extra comfortabel, flexibel en zacht is. De laars biedt echter bescherming tot maar liefst -20 graden Celsius. De Vallay laars kost 124,95 en kent de volgende kenmerken:

 • Hoog comfort door licht gewicht
 • Warm in de winter, koel in de zomer
 • Isolatie tot -20C
 • Hoge soepelheid en flexibiliteit van de schacht
 • Zeer bestendig tegen chemicaliën, bloed, olie, vet
 • Schokabsorberend om gewrichten te ondersteunen
 • Slijt- en scheurvast

Tot slot hebben we nog een video over de werking van Purofort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van jachtloods.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 766 reviews.