Hoe kiest u de beste jachtlaarzen?

Jachtlaarzen, u heeft ze hoe dan ook nodig als u gaat jagen. Maar hoe kiest u de beste laarzen? Waar moet u op letten? Welk merk is het beste en wat is een eerlijke prijs? Welk merk biedt ondersteuning voor uw gewrichten? We vertellen u in dit artikel meer over de beste jachtlaarzen.

Jachtlaarzen zijn speciaal ontwikkeld om u goed comfort en ondersteuning te bieden tijdens het jagen, maar daarnaast is het van groot belang dat uw voeten vrij kunnen bewegen, dat u indien nodig een versnelling kunt inzetten en dat de laarzen goed ademen en absolute bescherming bieden tegen stoten, wind en regen.

Jachtlaarzen kiezen

Als u een jachtlaars gaat kiezen moet u kijken naar enkele zaken, alvorens u overgaat tot aankoop. De elementen waar u naar zou moeten kijken zijn: prijs, merk en natuurlijk kwaliteit. Onder kwaliteit vallen de bescherming, het comfort, ademend vermogen en ondersteuning. We gaan deze onderdelen hieronder af.

Prijs van jachtlaarzen

De prijs zal toch het eerste zijn waar u naar kijkt. Er zijn veel verschillende laarzen met ieder een eigen prijsklasse, u kunt zoeken in een lage prijsklasse, midden en in een hoge prijsklasse. Het is echter de vraag in hoeverre laarzen uit de lagere prijsklassen u van de kwaliteit kunnen voorzien die u zult verwachten en nodig zult hebben. Bij Jachtloods vindt u jachtlaarzen in het midden segment qua prijs, maar in de topklasse qua kwaliteit. Meer over onze laarzen vindt u onderaan dit artikel.

Merk jacht laarzen

Het merk is voor veel mensen toch een belangrijke factor in het kiezen van jachtlaarzen. Mogelijk bent u al bekend met een bepaald merk en wilt u daarom dit merk wederom aanschaffen. Of u heeft juist een negatieve ervaring met een merk, en wilt merk daarom juist niet aanschaffen. Wij bieden het merk Le Chameau aan, dit merk is erg populair onder jacht, vis en sport artikelen. Meer over het merk Le Chameau later in dit artikel.

Kwaliteit van laarzen

De kwaliteit is uiteindelijk toch waar u voor gaat. De kwaliteit zal aan enkele eisen moeten voldoen om ervoor te zorgen dat u voldaan wordt in uw behoefte, de vereisten voor goede jachtlaarzen zijn doorgaans de bescherming, het comfort, hoe de voet kan ademen en de ondersteuning. Het is voor u als jager van groot belang dat uw voeten altijd vrij kunnen bewegen in uw laarzen, de laarzen mogen niet afknellen. Zolang de laarzen goed en comfortabel zitten kunt u blijven jagen zonder last te krijgen van uw voeten, en als u een versnelling in moet zetten om sneller bij uw doel te komen is het belangrijk dat de laars ervoor zorgt dat u dit zonder problemen kunt doen.

Daarnaast is het van belang dat de voet goed kan ademen in de laars, want als u gaat jagen kan het soms zijn dat u voor lange tijd op de been bent. Als u zweetvoeten krijgt in uw laarzen kan het erg oncomfortabel worden. De laarzen dienen goede bescherming te bieden tegen wind en regen, zodat u na uren jagen nog steeds geen last heeft van natte sokken of vermoeide voeten.

Tot slot het comfort, als u een goede jachtlaars wilt aanschaffen wilt u er uiteraard zeker van zijn dat de laars ook de best mogelijke comfort biedt voor uw voeten.

Jachtlaarzen bij Jachtloods.nl

We vertellen u graag wat meer over onze eigen jachtlaarzen, we hebben op het moment de jachtlaarzen van Le Chameau in ons assortiment. De laarzen van Le Chameau zijn volgens Jachtloods de beste laarzen voor jagers, de prijs kwaliteit verhouding is beter dan bij ieder ander merk en iedere andere laars. Le Chameau laarzen staan erom bekend dat zij schokabsorberend zijn en dus de gewrichten ondersteunen!

Le Chameau rubber laarzen | House Of Outdoor & Optics

Le Chameau is een enorm bekend merk, met een vooraanstaande naam in vrijwel iedere sport. Zo ook in het jachtsegment. Dit Franse merk ontwikkelt al meer dan 90 jaar iconische laarzen en staat voor ultieme kwaliteit. De jachtlaarzen van het merk zijn de beste in hun prijsklasse en bieden de beste prijs kwaliteit verhouding jachtlaarzen.

Dit merk biedt de enige rubberen laarzen die hand gemaakt zijn door nog altijd dezelfde fabrikant als vroeger. De laarzen worden volledig hand gemaakt, hierdoor is iedere set laarzen uniek. Door het gebruik van de allerbeste materialen en het toepassen van verschillende vernieuwende technieken is Le Chameau al 90 hét merk in laarzen (waaronder jachtlaarzen) op de markt. Meer informatie over le Chameau vind je op de website van Le Chameau.

Le Chameau jachtlaarzen

De laarzen zijn geschikt voor verschillende toepassingen, zoals wandelen en hiken, voor jagen (ze bieden extra bescherming tegen kou en stoten), maar ook voor bijvoorbeeld zeilers is een aparte serie beschikbaar. In het assortiment van Le Chameau vindt u laarzen voor dames en voor heren, en op iedere set krijgt u twee jaar fabrieksgarantie!

In onze webwinkel en onze fysieke winkel vindt u de bekende toppers zoals de Vierzon Nord Plus, Vierzon Jersey en de Country Cross Jersey. Ook hebben wij de schoenen van Chameau in het assortiment opgenomen.  Al onze Le Chameau jachtlaarzen vind je op de betreffende categorie pagina.


Le Chameau Vierzonord plus

De Le Chameau Vierzonord Plus biedt uw voet optimale bescherming tegen de kou. In het hogere gedeelte is 5mm neopreen aangebracht, rondom de voet is dit maar liefst 10mm! Deze bescherming vind u bij geen enkele natuurrubber laars. Dit maakt deze laars dan ook zeer geschikt voor mensen die snel last hebben van koude voeten en natuurlijk voor de aanzit jacht. De onderzijde van de zool is voorzien van isolerend aluminium folie. Daarnaast is de zool ook schokabsorberend. Dit iconische model is dan ook al jaren een van de meest populaire modellen.

  • Hoog comfort dankzij goede ondersteuning
  • Schokabsorberende zool
  • 5mm neopreen rondom de schacht
  • 10mm neopreen rondom de voet
  • Slijt- en scheurvast
  • Zeer warm in de winter
  • Isolatie tot -20C

Le chameau vierzonord plus


Le Chameau Country Cross Jersey

De Le Chameau Country Cross Jersey is de meest voordelige laars van Chameau, toch is dit model zeer goed van kwaliteit! Deze volledig natuur rubberen laars is zeer flexibel en laag in gewicht, u merkt haast niet dat u een laars draagt. Deze laars kunt u jaarrond dragen, echter is in de winter een dikkere sok aan te raden tegen de kou. De stevige zool zorgt ervoor dat u grip heeft op elke ondergrond. Bovendien is er ”Dual Density” techniek verwerkt in deze laars, d.w.z. dat schokken goed worden opgevangen. De katoenen binnen voering zorgt ervoor dat uw sokken niet afzakken. De Country Cross Jersey kost 119,95 en kent de volgende kenmerken:

  • Volledig natuurrubber
  • Laag in gewicht
  • Goede grip
  • Hoge soepelheid en flexibiliteit van de schacht
  • Katoenen binnenvoering
  • Schokabsorberend om gewrichten te ondersteunen
  • Slijt- en scheurvast

Le chameau country cross Jersey

Bekijk ook onderstaande video van Le Chameau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van jachtloods.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 1602 reviews.