Kraaien bestrijding

Er zijn talloze redenen om kraaien te bestrijden! Kraaien zijn echte cultuur volgers, dat wil zeggen dat zij enorm profiteren van het door mensen gemaakte cultuur landschap. Dit zorgt ervoor dat de populatie kraaiachtigen enorm snel kan groeien. Deze groei kan zeer negatieve invloeden hebben op andere diersoorten. Een kraai is een zeer slimme vogel met een goed geheugen waardoor andere soorten een makkelijke prooi zijn voor deze slimme rover. Natuurlijk hoort predatie erbij in de natuur maar een te sterke predatiedruk kan zeer negatieve gevolgen hebben voor gevoeligere diersoorten zoals fazanten, eenden en allerlei kleine zangvogeltjes.

Om succesvol te zijn op een kraaienjacht dien je altijd aan een aantal basisregels te voldoen, natuurlijk heb je nooit een garantie op succes. Maar als je onderstaande tips in acht neemt zijn je kansen voor succes aanzienlijk groter.

  1. Observeer voor een langere tijd (enkele dagen tot weken) de vluchtlijnen en vreet plaatsen van de kraaien. Is er bijvoorbeeld een singeltje of een solitaire eik waar de kraaien vaak overheen vliegen? Dit zijn vaak de meest succesvolle plaatsen
  2. Zorg voor goede camouflage! Zoals gezegd zijn kraaien ontzettend slim en beschikken zij over een scherp zicht. Zorg dus dat je goed weg zit maar zorg er wel voor dat je nog steeds overzicht hebt! Met hedendaagse blinds zoals de ‘blind fieldhunter’ kun je jezelf als jager perfect verbergen. Natuurlijk kun je ook altijd gebruik maken van natuurlijke camouflage met behulp van bijvoorbeeld takken of riet.
  3. Denk bij camouflage niet alleen aan je camouflage hut maar ook aan camouflage van het gezicht met een gezichtsmasker en handschoenen.
  4. Lokkers zijn essentieel, gebruik enkel geflockte kraaien lokkers. Als je vaker kraaien bestrijd op dezelfde plek zorg dan altijd voor variatie in je lokstal. Als je de lokkers steeds in hetzelfde patroon neerzet zullen kraaien dit gaan herkennen en lokkers gaan vermijden! Je kunt natuurlijk ook variatie aanbrengen met lokkauwen of een waggle kraai. Deze waggle kraai zorgt voor beweging in je lokstal, dit neemt argwaan weg bij invallende kraaien. Zet de kraaien overwegend met de kop tegen de wind in, dit omdat de meeste kraaien tegen de wind invallen.
  5. Vooral bij intensieve bejaging zullen kraaien snel aandacht verliezen in een statische lokstal zonder geluid. Het gebruik van een kraaien lokfluit kan zorgen voor een beter resultaat, de lokstal komt namelijk meer natuurgetrouw over. Echter is het wel zo dat bij verkeerd gbruik men de kraaien zal verjagen! Het kost dan vaak ook vele uurtjes oefenen voordat men met de lokfluit het veld in kan.
  6. Let op de wind. Het is ideaal als je de wind in je rug hebt, vooral bij sterkere wind zullen de kraaien dan voren invallen zo wordt je minder snel verrast door kraaien die van achteren over je heen vliegen.

Ben je een beginnende jager? Of heb je nog niet zoveel kennis over schadebestrijding op kraaien?

Dan ben je natuurlijk altijd van harte welkom in onze jachtwinkel zodat wij je kunnen voorzien van tips & trucs voor een succesvolle dag schadebestrijding. Iedere jachtdag is anders maar met de juiste inzichten en een goede jacht uitrusting kom je als jager een heel eind.

Kraaienlokkers

Het lokken van kraaienOverlast van kraaien, het is ontzettend vervelend. Daarom bieden wij je alles aan wat je nodig hebt om kraaien te lokken en te bestrijden. In onze categorie met lokkraaien vind je een uitgebreid assortiment met alle middelen om kraaien te lokken. Hier vind je lokkraaien met een afmeting van 32 centimeter tot 50 centimeter. Deze kraaien zijn erg praktisch in gebruik. Als je kraaienlokkers wilt kopen doe je dat natuurlijk bij Jachtloods, want vandaag besteld is morgen al in huis, verzending voor 3,95 in Nederland en vanaf 100 euro volledig gratis! Heb je nog vragen over wat te doen, neem dan contact met ons op via de live chat, telefoon of mail, we helpen je graag!

Een reactie op “Kraaien bestrijding

Reacties zijn gesloten.

De waardering van jachtloods.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 1652 reviews.