Bijzondere modellen Pulsar warmtebeeld

Wilde zwijnen trekken in rap tempo Nederland binnen, in Duitsland heeft men natuurlijk al decennia lang een goede varkensstand. Door de toenemende schade is men opzoek naar een effectieve methode om wilde zwijnen te beheren. Een warmtebeeldkijker voor de jacht kan hier uitkomst bieden! In dit artikel gaan we specifiek in op een Pulsar warmtebeeld!

Pulsar warmtebeeld voorzet kijker

Naast traditionele ‘hand held’ wamtebeeldkijkers van Pulsar zoals de Helion 2XP50, heeft Pulsar nu ook een nieuwe lijn ‘frontsnipers’ op de markt met de Pulsar Krypton FXG50 en de XG50 en het allernieuwste model de Pulsar Proton FXQ30 en de XQ30. Deze pulsar warmtebeeld voorzetkijkers kunnen van een normale richtkijker in een paar seconden een warmtebeeldkijker maken. Het grote voordeel van de Pulsar Krypton XG50 en de Proton XQ30 is dat deze kijkers ook als ‘hand held’ kijker oftewel als monoculair, gebruikt kunnen worden. Dit dankzij het meegeleverde 5×30 monoculair. Wilt u effectief zwijnen jagen, maar niet steeds van richtkijker wisselen? Dan kunnen deze Pulsar warmtebeeld voorzetkijkers een uitkomst voor u zijn!

Pulsar warmtebeeld camera

Voor warmtebeeld kijkers met een vaste geweer montage of voorzetkijkers heeft u een ontheffing nodig om deze te gebruiken. Voor de zogenaamde ‘hand held’ kijker of ‘monoculair’ heeft u geen vergunning nodig. Deze dient namelijk alleen voor observatie. Pulsar heeft momenteel 2 zeer goed presterende lijnen warmtebeeld camera’s, de Pulsar Helion 2 serie en de Pulsar Axion serie.

Pulsar Helion 2 XP50 Pro

De Pulsar Helion 2 XP50 Pro is het absolute topmodel, deze 50Hz kijker heeft een detectie bereik van maar liefst 1800 meter. Het beeldscherm heeft een hoge resolutie (640×480) wat scherpe beelden met goed contrast weer geeft. De Pulsar Helion 2 XP50 Pro is naast deze eigenschappen ook zeer makkelijk te bedienen. Met deze top kijker detecteert u alles in uw omgeving niks blijft onopgemerkt.

Pulsar Axion serie

Naast de Helion 2 lijn biedt Pulsar ook het prijsbewustere alternatief; de Pulsar Axion serie. Het verschil met de Helion 2 lijn is het verminderde bereik en het formaat van de warmtebeeldkijker. De Axion staat bekend om zijn kleine/compacte formaat. De Pulsar Helion 2 lijn is voorzien van een IPS7 accu, welke 8 uur meegaat. De Pulsar Axion lijn is voorzien van een APS3 of APS5 accu, welke maximaal 4 uur meegaat. Echter, bent u opzoek naar een goede kwaliteit warmtebeeldkijker voor een betaalbare prijs, dan laat de Axion serie u niet in de steek.

De Pulsar Axion XQ38 is de topper uit de Axion serie. Deze kijker heeft nog steeds een detectie bereik van 1300 meter, wat voor veel jacht situaties meer dan ruim voldoende is. Wilt u graag een ingebouwde afstandsmeter (LRF), dan kunt eens kijken naar de Pulsar Axion XQ38LRF. Dit is het enige model uit de Axion serie welke voorzien is van een LRF functie. Let wel op: dit model heeft geen wifi functie.

Hieronder delen we graag nog 2 videos van de Helion 2 XP50 Pro & Pulsar Axion serie.

Advies voor het kiezen van een warmtebeeld camera

Wilt u advies over welke warmtebeeldcamera het beste geschikt is voor uw jachtvorm? Neem dan telefonisch of per mail contact met ons op! Op internet kunt u vaak enkel Engelse specificaties vinden van de fabrikant wat veel gekopieerd wordt op andere sites. Wij willen u graag zo goed mogelijk voorzien van alle informatie! Als u de juiste warmtebeeldcamera combineert voor uw vorm van beheer zult u zien dat uw tijd in het jachtveld veel effectiever benut wordt. Wij kunnen alle producten leveren van ATN, Pulsar en Xeye, ook als deze artikelen niet op de website staan.

Modellen in de spotlight

Naast de eerder genoemde Pulsar warmtebeeld camera’s, willen we graag nog een aantal modellen in de spotlight zetten!

Pulsar Krypton XG50

De Pulsar Krypton XG50 biedt het beste van beide werelden. Het is een handheld warmtebeeldcamera voor scannen tijdens de jacht, en kan als frontsniper gebruikt worden op een traditionele richtkijker. De compacte handheldspotter heeft een frontfocusaanpassing van 3 m tot oneindig. Het met rubber omhuld oculair is geschikt voor alle gebruikers onafhankelijk van het gezichtsvermogen.

De Pulsar Krypton XG50 heeft een vergroting tot 5x en een 2x digitale zoom. Het grijze Amoled scherm zorgt voor goed contrast en zorgt ervoor dat uw ogen minder vermoeid raken. De kijker heeft een frame rate van 50Hz, wat zorgt voor vloeiende beelden ook bij bewegende objecten.

U kunt eenvoudig wisselen van handheld kijker naar frontsniper door het verwijderen van het oculair met een draaiende beweging. Daarna kan met de kijker bevestigen op de bevestigingsring die gemonteerd is op de richtkijker. U moet wel altijd zeer goed controleren dat er geen beweging zit op de bevestigingsringen – zelfs de kleinste beweging zal bedragen aan afwijkingen in uw schotbeeld. Een geoefend jager kan binnen 15 a 30 seconden zijn frontsniper bevestigen op de richtkijker. De kijker is werkzaam op 1 IPS 7 accu en heeft een levensduur van 8 uur.

Inschieten Pulsar Krypton XG50

De Pulsar Krypton XG50 moet u inschieten. Vanuit Pulsar wordt verteld dat dit niet nodig is, maar wij hebben zelf ondervonden dat dit wel degelijk nodig is. U schiet op een warmtedoel en kunt daarna de correctie corrigeren door 11 seconden de onderste knop in te drukken. Hierna komt u in het menu met de X- en Y-as en deze brengt u naar de plek waar uw schot op de kaart is gekomen. Belangrijk is dat wanneer u dit gedaan heeft, de gegevens worden opgeslagen.

Multifunctionele kijkers: Krypton en Proton

De Pulsar Krypton en Proton zijn multifunctionele kijkers. Echter, adviseren wij niet om deze kijker met beide functies te gebruiken tijdens een aanzit. U zult waarschijnlijk tijd te kort komen of in het ergste geval de kijker niet juist bevestigen wat tot slechte schotresultaten zal leiden. Natuurlijk kunt u de kijker wel gewoon gebruiken voor veld inventarisaties o.i.d. en daarna als frontsniper gebruiken tijdens een aanzit. Het hoge detectie bereik (1800 meter) zorgt voor goede resultaten in het veld.

De nieuwste innovatie op het gebied van warmtebeeld; Pulsar Thermion 2

De Pulsar Thermion is een vaste warmtebeeld richtkijker. De Thermion is gemaakt in een 30mm behuizing waardoor deze geschikt is voor elke montage. Daarnaast lijkt de Thermion dankzij zijn slanke bouw op een ‘traditionele’ richtkijker. De Pulsar heeft een werktijd tussen de 6 en 8 uur. De richtkijker is te leveren in de XP, XM en XQ variant met een 38mm of 50mm lens. XP, XM en XQ geven de prestaties van de pixels aan, de XP variant heeft 640×480 pixels t.o.v. 384×288 pixels bij de XM en XQ variant. Het beeld van de XP serie is dan ook scherper dan van de XM en XQ serie. Dan heeft u nog de keuze voor een 38mm lens of een 50mm lens. De 38mm lens heeft een breder ”field of view” maar met de 50mm lens kunt u het wild beter aanspreken. De Pulsar Thermion lijn is momenteel het parade paardje van Pulsar. Bekijk hier bijvoorbeeld de Pulsar Thermion 2 XQ50.

Pulsar warmtebeeldrichtkijker met een LRF (laser range finder) serie; Pulsar Trail 2 LRF

De Pulsar Trail 2 LRF bestaat uit 2 verschillende modellen namelijk de Pulsar Trail 2 XQ50 LRF en de Trail 2 XP50 LRF. Het grote verschil tussen deze 2 modellen is de resolutie van de sensor. DE XQ serie beschikt over een 384×288 sensor terwijl de XP serie de beschikking heeft over een 640×480 sensor. Beide hebben een 50mm lens. Doordat de XP serie een betere sensor heeft, heeft deze kijker dus ook een beter beeld. De Pulsar Trail 2 LRF serie is voorzien van een IPS7 accu, zodat u deze kijker in ieder geval 8 uur lang kunt gebruiken.

Professioneel advies van Jachtloods

Als u vragen heeft over een warmtebeeld van Pulsar, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. We geven u graag advies. Onze jachtexperts kunnen ook uit eigen ervaring spreken en deze delen, zodat u op basis van de juiste informatie een keuze kunt maken. We delen tot slot graag nog een video die wij gemaakt hebben over een warmtebeeld kopen.

Neem contact op
De waardering van jachtloods.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 1655 reviews.