Een Wildcamera aanschaffen

Wildcamera aanschaffen - Jachtloods

Een Wildcamera kopen: hoe kies je?

U wilt een wildcamera kopen om foto’s of video’s te maken van wild in uw tuin, of in het bos verderop. Maar waar moet u dan op letten? Welke wildcamera’s bieden de beste prijs/kwaliteit verhouding? In dit artikel geven we u tips om de juiste wildlife camera te kopen. Dankzij het grote aanbod wildcamera’s ziet men soms door de bomen het bos niet meer. Wildcamera’s worden voornamelijk gebruikt door jagers, om dieren vast te leggen op beeld. Maar een dergelijke camera kan ook zeer nuttig zijn om te kijken wie uw kippen doodt of wie er iedere week de vuilniszakken openscheurt.

Wildcamera kopen bij Jachtloods

Mocht u direct een wildcamera willen kopem, kijk dan snel op de categorie pagina cameraval.

Bekijk direct onze Wildcamera's

☑ Onze wildcamera’s worden gratis uit voorraad verzonden
☑ Onze wildlife camera’s worden snel geleverd

Een wildcamera biedt u beelden en informatie waar u mee vooruit kunt!

Informatie over wildcamera’s

Voordat we informatie zullen geven over het kiezen van de juiste camera voor het vastleggen van wild, gaan we eerst wat meer in op de wildcamera’s zelf. De markt van wild en observatie camera’s is de laatste jaren gegroeid en steeds populairder geworden. Daarom zijn er ook steeds meer aanbieders en wordt het voor u als consument lastiger om de juiste keus te maken voor de beste camera. Daarnaast is er ook erg veel verschil in kwaliteit en prijs.

Het kopen van een wildlife camera is erg interessant, omdat er enorm veel informatie mee te winnen is. U kunt niet alleen wild filmen rond uw huis of in het bos, het levert vaak hele mooie beelden op, u achterhaalt op welke tijdstippen welke dieren actief zijn. Het is dus ook voor ‘echt’ onderzoek erg geschikt materiaal om in te zetten.

Welke moet ik kiezen? Factoren om rekening mee te houden

Voordat we verder moeten gaan, moeten we wat factoren bepalen die erg belangrijk zijn om een goede keuze te kunnen maken bij een wildcamera kopen. Deze factoren zijn:

 • Reactiesnelheid: dit is de tijd dat het duurt voor een camera om ook daadwerkelijk de opname te starten. Dus u wilt natuurlijk dat deze reactiesnelheid zo kort mogelijk is. Dit om te voorkomen dat u alleen de achterkant van dieren fotografeert.
 • Resolutie: als u een video hebt, wilt u natuurlijk dat de opname van een dergelijk kwaliteit is dat u het dier ook echt kunt zien.
 • Low Glow of No Glow: low glow houdt in dat er met een nauwelijks zichtbare infrarood wordt gewerkt. No glow houdt in dat er helemaal geen infrarood zichtbaar is. Kortom: met no glow verstoort u het wild zeker niet.
 • Bereik: bereik van de sensor bepaald de afstand waarbinnen foto’s worden gemaakt. Hoe groter het bereik hoe groter de kans dat u camera gegevens verzameld.
 • Prijs: De prijs is ontzettend belangrijk bij het maken van uw keuze, het budget bepaald vaak de eigenschappen van de camera.

Verschillende soorten wildcamera’s

Aan de hand van de bovenstaande vijf factoren hebben wij ons assortiment samengesteld. In ons assortiment vind je de wildcamera’s van Stealth Cam van het Amerikaanse GSM Outdoors en Browning. Hieronder vertellen we meer over deze wildcamera’s. Zo komt u onder meer te weten welke modellen ingebouwde bewegingssensoren hebben, welke met infrafrood verlichting werkt en welke het beste is om wilde dieren te fotograferen!


Browning Patriot

Prijs: €249 – Ons oordeel: 5 sterrenBrowning Patriot
Deze Browning Patriot wildcamera is de perfecte en allesomvattende camera. Deze camera heeft een super snelle reactietijd van slechts 0.15 seconden. Daarnaast is deze wildcamera voorzien van 2 lenzen; 1 lens voor overdag en 1 lens voor de nacht. Zo bent u ervan verzekerd dat u altijd het beste beeldmateriaal heeft.

De camera heeft een 24 megapixel camera en de sensor heeft een bereik tot wel 30 meter. Dit model heeft ook een schermpje waarop u direct beeldmateriaal kunt terugkijken. Op het moment is dit een van de camera’s met het grootste bereik en de snelste reactietijd. Deze No-Glow camera is geschikt voor natuurfotografie en beveiligingsdoeleinden.

Heeft u interesse in deze camera? Kijk dan snel bij de Browning Patriot wildcamera.


Stealth Cam DS4K MAX Wildcamera

Prijs: €345,- – Ons oordeel: 5 sterrenDS4K wildcamera

Onlangs hebben we ons aanbod weer vernieuwd, sinds deze vernieuwing beschikken we in ons assortiment over onder meer de Stealth Cam DS4K wildcamera. Dit is de topper uit het Stealth cam assortiment en levert 4K beeldkwaliteit! De camera kan zo ingesteld worden dat deze op bepaalde momenten actief is, dit maakt het tot een optimale camera voor bijvoorbeeld het beveiligen van jouw huis.

Op de product pagina vind je een video die kwaliteit van deze schitterende camera laat zien! Ben je geïnteresseerd in deze camera? Klik dan door naar de Stealth cam DS4K MAX wildcamera.

 


Burrel S12HD wildcamera

 

Burrel S12HD wildcamera | Uitrusting | Jachtloods.nlPrijs: €142,50 – Ons oordeel: 4 sterren

Het instapmodel No-Glow wildcamera. Deze camera wordt gekenmerkt door heldere beelden en het scherm aan de binnenzijde waarop u direct afbeeldingen kunt terugkijken. Daarnaast is deze camera ook zo te programmeren dat de camera slechts enkele uren per dag actief is, dit scheelt onnodig beeldmateriaal en energie verbruik. Absolute aanrader als no-glow instapmodel!

Sinds de uitbreiding van ons assortiment hebben we er ook voor gekozen om meerdere relevante accessoires aan te bieden, deze maken het makkelijker om een camera bijvoorbeeld op te hangen, voor meer geheugen of een optimaler gebruik. Het aanbod wordt nog altijd vernieuwd en uitgebreid, dus houdt ons aanbod in de gaten voor het meest actuele aanbod. Ontbreekt er iets in ons aanbod wat toch echt opgenomen zou moeten worden? Laat het ons weten via de live chat of de mail, dan zorgen wij er voor dat dit product opgenomen gaat worden.

Andere zaken waar u altijd op moet letten bij het kiezen van de beste wildcamera is of een camera waterdicht is. De meeste wildcamera’s zijn gewoon waterdicht, dus dit is geen enkel probleem. Echter is dit niet altijd het geval! Sommige wildcamera’s zijn niet geheel waterdicht maar bijvoorbeeld wel spatwaterdicht.

Samenvattend

We willen voordat we overgaan op het beeldmateriaal nog even een korte samenvatting maken. Als u een camera gaat aanschaffen zou u moeten letten op het volgende: de reactiesnelheid, de resolutie van de camera, of de camera low glow of no glow is, het bereik en natuurlijk de prijs. Mocht u nog vragen hebben over welke wildcamera het beste is, bent u altijd van harte welkom om ons om advies te vragen. Of in onze fysieke winkel.

Wildcamera test – Stealth Cam G42NG

(De G42NG wildcamera is inmiddels vervangen door de verbeterde G45NGXMAX2. De G42NG boekte al goede resultaten maar de G45NGXMAX2 is nog beter met 30 mega-pixel en verbeterd design)

Eind mei 2017 hebben wij contact gehad met Jan Meijerink van de Twentse Vogelwerkgroep, hij heeft eerder uitgebreide testen gedaan met meerdere wildcamera’s om te achterhalen welke wildcamera nou het beste is. Hierbij kijkt hij naar veel verschillende aspecten, zoals de belichting, kwaliteit, reactiesnelheid en meer. Jan is vanaf mei gaan testen en zal hier naar verwachting eind juni mee klaar zijn. Hij stuurde ons onlangs een kleine update over hoe de test verloopt en hoe onze Stealth G42NG bevalt. Hieronder vertellen we beknopt zijn eerste bevindingen, zodra de hele test is afgerond zullen we alle bevindingen inclusief al het materiaal publiceren.

Wildcamera test“Het testen vordert langzaam, vooral omdat het de laatste week ‘s nachts steeds regent. Ik heb van een aantal camera’s (waaronder de Stealth) de belangrijkste gegevens kunnen meten. Het zijn de camera’s in de prijsklasse rond € 200 en daarin doet de Stealth het helemaal niet gek. Hij heeft een erg grote lichtopbrengst en voorwerpen op de voorgrond worden  daarom vaak overbelicht. Mijn testkaarten hangen op 5 m. afstand en daarom moest ik enkele LED’s afplakken om een goede belichting te krijgen. Met ca. 18 opnamen per minuut is de snelheid een goed gemiddelde, en even groot als van de driemaal zo dure Reconyx Ultrafire XR6. Maar de beeldkwaliteit van de laatste is natuurlijk wel wat beter.”

wildcameras vergeleken

StealthG42NG wildcamera
StealthG42NG wildcamera

Op deze afbeeldingen is te zien: een foto met een ree, gemaakt om 8:40 in de ochtend. De tweede foto is een overzicht met meerdere testkaarten waarop te zien is hoe de Stealth camera (linksonder) erg goed presteert. De laatste foto is van de Stealth camera waar een foto van overdag en in de avond te zien is. Op deze foto was eigenlijk een overzicht te zien met alle andere geteste camera’s, maar deze andere foto’s zullen we na het volledig testen laten zien.

Hieronder hebben we nog wat andere testresultaten toegevoegd, deze zijn echter niet door ons zelf op touw gezet.

Praktijkvoorbeelden

Er zijn erg veel praktijkvoorbeelden van mensen die meerdere camera’s getest hebben, we willen er hier even kort op ingaan. In Eeklo was een fotograaf die zijn intrek had genomen in een boswachterswoning, hij wilde opnames maken van de Hermelijn om te achterhalen wat zij precies deden en hoe zij leven. Dit dier is zowel overdag als in de nachten erg actief, dus de camera’s draaiden hele dagen om constant de dieren in de gaten te kunnen houden. De camera’s hebben hele dagen staan draaien, iedere keer als er wat dieren langskwamen werd de camera direct actief en begon met filmen. Zo wist de fotograaf veel beelden van dit dier te krijgen, later heeft hij deze beelden geanalyseerd.

Een ander erg bekend voorbeeld is dat van de Twentse Vogelwerkgroep, in dit onderzoek werden meerdere camera’s getest. Met deze beelden wilde men achterhalen welke dieren in de bossen van het gebied leven. Door het opstellen van veel camera’s kwamen ze er achter dat er enorm veel vogels, dassen en reeën zijn.

Video’s wildcamera’s

In deze video ziet u beeldmateriaal van het Youtube kanaal van Evert&Zo. Hij heeft in deze video een wildcamera opgehangen in het bos aan de rand van Eindhoven. In deze video ziet u dat er meerdere dieren voorbij komen. Af en toe ziet u dat hij twee camera’s bij elkaar in de buurt heeft gehangen, doordat het licht van de ene wildcamera in het beeld komt van de andere wildcamera. In deze video ziet u voornamelijk een vos die gevolgd wordt door beide camera’s. Later wordt een van de camera’s zelfs meegenomen door de vos! Dit levert echt interessant materiaal op. In deze video is goed te zien wat er met een wild camera allemaal mogelijk is.

Ps. Wilt u voorkomen dat wilde dieren aan de haal gaan met uw wildcamera? In een beschermende kast geplaatst voorkomt u dat iemand uw camera kan meenemen.

In de volgende video’s worden de wildcamera’s van Stealth geanalyseerd. Dit is erg interessant materiaal en zeker het kijken waard! In de video ziet u hoe de gebruikers meerdere herten filmen met de beide camera’s van het merk. In deze video worden zowel de G42NG en de P12 (inmiddels vervangen door de PX14) gebruikt. Verder wordt in deze video erg veel uitgelegd van hoe de camera’s gebruikt kunnen worden en wat er allemaal mogelijk is met de instellingen.

Daarnaast hebben we uiteraard ook erg interessante foto’s voor u, we hebben zelf naast de header foto helemaal bovenaan deze pagina nog twee leuke foto’s.

Voor meer informatie over wildcamera’s verwijzen we graag naar de Wikipedia pagina, let echter wel op dat deze niet in het Nederlands maar in het Engels is: Camera Trap.

Hert opgenomen met wild camera
Beelden van TWVG.

Op de eerste foto is een ree te zien, deze werd gefotografeerd met een wildcamera, vermoedelijk in Gelderland of Overijssel. Op de afbeelding is goed te zien hoe scherp de afbeeldingen zijn. Doordat het ree voor de sensor van de camera doorloopt wordt de wildcamera geactiveerd en worden er direct opnames gemaakt, dit heeft dit soort mooi beeldmateriaal als gevolg.

 

 

Op de tweede afbeelding is een das te zien, het is niet bekend waar deze foto is genomen. Maar er is wel Das op beeld van camerawederom goed te zien wat voor mooie opnames een wildcamera kan maken. Het verschil in beeld kwaliteit verschilt zoals u ziet per camera, de eerste afbeelding met het ree is van betere kwaliteit dan die van de das.

Onlangs hebben we het aanbod aan cameravallen wederom aangepast en uitgebreid, we beschikken nu over nog meer kwalitatieve wildcamera’s van de allerbeste merken. Houdt ons aanbod in de gaten en dit artikel!

Een wildcamera van de Aldi

Een wildcamera kopen bij de Aldi, sommigen zijn er enorm enthousiast over. De reden die steevast genoemd wordt voor het kopen van een camera bij de Duitse supermarkt is vrijwel altijd hetzelfde: de prijs. Bij de Aldi koop je een wildcamera voor slechts €90, maar wanneer je zoekt op de specificaties van deze wildcamera’s krijg je helaas weinig antwoorden. Daarom willen we in dit onderdeel wat meer informatie verschaffen met betrekking tot deze wildcamera’s.

Waarom koop je een wildcamera? Dit is natuurlijk de vraag die wij ons direct stellen. Wil je namelijk een zo goedkoop mogelijke camera? Of wil je juist beschikken over goed, kwalitatief beeldmateriaal? Hieronder nemen we enkele aspecten onder de loep.

Het bereik – Het bereik van een camera van de Aldi is doorgaans 5 meter. Dit is een beperkt bereik wat ervoor zorgt dat je de camera op zeer korte afstand moet plaatsen van het te fotograferen deel.

Megapixels – De meeste camera’s hebben een 8 tot 12 megapixel lens, die van de Aldi is beperkt tot 5 megapixel. Overigens beschikken steeds meer camera’s over steeds meer megapixels. Hierdoor is de kwaliteit van het beeldmateriaal erg beperkt.

Verlichting – De Aldi wildcamera beschikt over low-glow functionaliteit voor de avond en nacht. Dit houdt in dat de camera een rood licht afgeeft om zo te kunnen blijven filmen. Dit heeft als nadeel dat het dieren kan afschrikken. Zoek je een goede beveiligingscamera voor de nacht? Kijk dan bij alle no-glow camera’s.

Batterij – Dit is het laatste punt wat we willen belichten. We ontvangen namelijk wisselende reacties betreft het verbruik. Sommige modellen zijn relatief zuinig en gaan dus lang mee. Andere modellen verbruiken echter erg veel, soms zelfs 8 batterijen in twee a drie dagen.

Dus, welke wildcamera kan je het beste kiezen? Wij raden je altijd aan goed na te denken over de juiste prijs/kwaliteit verhouding. Als de prijs echt een belangrijk punt is binnen je overweging raden wij je aan om bijvoorbeeld te kijken naar de Burrel S12HD, voor €142,50 koop je een camera met een 12 megapixel lens en een bereik van 20 meter.

16 reacties op “Een Wildcamera aanschaffen

 1. Fabio zegt:

  Ik heb afgelopen december de 360 graden wildcamera aangeschaft, het is wel een solide camera met een uitgebreide menuopties. De camera roteert 360 graden al kan deze op 45 en 135 graden geen opnames maken vanwege de plastic behuizing die dat verhinderd. De nachtopnames zijn overbelicht, de beelden zijn zo wit dat zelf lastig is om de opgenomen objecten goed te identificeren. Wijzigen van de diverse instellingen in het menu heeft niet geleid tot een relevante verbetering van de nachtopnames.
  Opnames in daglicht zijn wel van goede kwaliteit. Indien de camera voornamelijk in daglicht wordt gebruikt dan is deze zeker aan te raden, bij nacht gebruik is deze een afrader.

 2. Bart Jans zegt:

  X20 is een wildcamera met een zeer handig menu, Kwaliteit van de afbeeldingen is zeer goed, zelfs op grotere afstanden..

 3. Steven zegt:

  Afplakken van een deel van de infrarood leds is een simpele manier om de overbelichting te reduceren. Indien er meerdere rijen leds zijn, overweeg de onderste rij af te plakken om zo een enigzins indirecte en minder sterke belichting te verkrijgen. Ik kreeg er betere resultaten mee.

 4. Peter zegt:

  Hoe zit het met de vorstgevoeligheid? Ik heb eens een camera gehad die na twee nachten -7 er de brui aan gaf. Dit was een Moultrie.

 5. Anoniem zegt:

  Ik zoek een wildlife camera die alleen maar een foto hoeft te maken, de kwaliteit maakt niet zo veel uit. Wat wel belangrijk is dat ik niet eerst 3 weken de gebruiksaanwijzing hoef te lezen voordat je eindelijk weet hoe het werkt.

 6. cornelis zegt:

  Ik zoek een wildlife camera die alleen maar een foto hoeft te maken, de kwaliteit is niet zo belangrijk. Wat wel belangrijk is is dat ik niet eerst 3 weken de gebruiksaanwijzing hoef te lezen voordat je er wat mee kan

 7. Karlo Faassen zegt:

  Wie kan mij vertellen op welke manier de camera´s de bewegingen detecteren?
  De vraag is eigenlijk kan de camera achter een glasplaat geplaatst worden en kan hij da toch nog bewegingen detecteren en foto´s resp. filmpjes maken?

 8. jachtloods zegt:

  Hoi Karlo, een wildcamera registreert een beweging en maakt vervolgens een foto of filmpje. Helaas kan een wildcamera dit niet door glas heen registreren.

 9. R.Does zegt:

  Goede uitleg maar ook veel aanbod. Welke camera te kiezen met beste nacht opnames, opslag op SD kaart én direct meekijken via WiFi?

 10. jachtloods zegt:

  Geachte heer Does,

  Direct meekijken op de Wifi is nog niet mogelijk. Camera’s met zeer goede nachtbeelden zijn; G45NGXMAX2, Browning Spec ops edge & de DS4K. Mocht u nog vragen hebben dan horen wij het graag!

 11. M. Bart zegt:

  Direct meekijken met wifi kan met deze camera: Browning Defender 940 wildcamera. Zelf heb ik nog geen wildcamera maar wil er wel graag één. Misschien kan deze camera worden getest?

 12. Frank zegt:

  Ik had bij het aanschaffen van de Burrel Edge HD geen idee hoe lang de (eneloop) batterijen mee zouden gaan. Dat staat namelijk nergens. Op websites kom je nooit verder dan ‘lang’. Is dat drie dagen? Ik had gehoopt op een week. Blijkt dat ze ZES weken meegaan bij elke nacht gebruik. Meer dan 1000 filmpjes van 30 seconden. Cool!

 13. wim pattyn zegt:

  beste,
  graag schaf ik een goede camera aan, maar kan dit met een elektriciteitskabel ipv batterijen, zodoende het batterijverbruik te vermijden?

 14. L. Willekens zegt:

  Beste, we krijgen elke nacht bezoek op ons vogelvoederhokje. Muisjes maar ook nog andere eters die er in slagen de nootjes uit een muizenvaI te vissen. We zouden dit graag met een nachtcamera willen filmen. Kun je kleine diertjes ook filmen en van hoe dicht bij ? Tot 10 à 20 cm ?
  Alvast bedankt (ook voor uw website met degelijke informatie).
  Groeten en nog een fijne dag,
  Luc

 15. T van der Velde zegt:

  Welke camera is aan te raden voor nachtopname. Vossen reageren op het licht van de camera ook al plak ik de onderste rij LEDs af. Prachtige beelden gemaakt maar de vossen komen door het licht niet terug en ik wil geen inbreuk maken. Beelden gemaakt met berger schröter31646

 16. sophie zegt:

  Ik ben op zoek naar een goede camera voor snachts. We willen deze in alle weersomstandigheden laten hangen, dus moet goed waterdicht zijn. We zitten te kijken naar Buschnell Trophy Cam 30 MP of een Browning 2020/Patriot/Trail of een Burrel S12 HD welke is volgens u het beste en goed waterdicht?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van jachtloods.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 643 reviews.