Jachtuitrusting, waar moet je op letten?

Jagen, een ontzettend mooie bezigheid. Maar als je gaat jagen heb je uiteraard ook een goede uitrusting nodig, maar hoe stel je jouw uitrusting samen? In dit artikel gaan we hier verder op in, het samenstellen van jouw jachtuitrusting. We vertellen onder meer over de juiste jas, broek en schoenen.

Waar bestaat een jachtuitrusting uit?

De jachtuitrusting bestaat uit de kleding, dus denk aan jachtschoenen of laarzen, een broek, shirt, trui en jas, en dan nog kleding accessoires zoals handschoenen, sokken, een muts of pet en meer. Naast kleding zijn de jacht accessoires van belang, dit is een vrij brede groep waar veel verschillende producten onder vallen. We gaan de uitrusting per onderdeel bespreken.

Jachtschoenen of laarzen

We beginnen onderaan, het schoeisel. Het is van groot belang om de juiste jachtschoenen of laarzen te kiezen, want er zullen dagen zijn dat je de hele dag op pad bent. Dan is goed beschermend schoeisel van groot belang. Goed schoeisel zorgt voor comfort, dat je geen last krijgt van je voeten, benen en rug. Maar ook bescherming tegen vocht, wind en de kou is natuurlijk van belang.

In onze winkel vind je een uitgebreid aanbod aan jachtschoenen, in ons overzicht vind je de bekendste merken Grisport en Le Chameau. Daarnaast hebben we eerder een artikel over jachtlaarzen geschreven, in dit artikel bespreken we hoe je jachtlaarzen kiest.

Jachtbroek

Een broek dient bescherming te bieden aan je benen, voor contact met planten en de grond, tegen wind, vocht en kou. Maar een broek dient uiteraard ook comfortabel te zitten. In ons aanbod vind je meerdere bekende merken zoals Percussion, Deerhunter & Alaska Elk. Deze merken bieden jachtbroeken van de allerbeste kwaliteit die voldoet aan meerdere eisen. Zo bieden we broeken aan die waterbestendig en/of spatwaterbestendig zijn, wind tegenhouden en comfortabel te dragen zijn voor een lange jacht dag. Hier vind je ons totale aanbod aan jachtbroeken.

Truien, blousen en shirts

Je zou er wellicht niet zo snel aan denken, maar een speciale trui of blouse voor tijdens het jagen kan extra comfort bieden. Deze speciale truien zijn extra warm en écht bedoelt om te dragen bij buitenactiviteiten, ze zijn bijvoorbeeld bestendig tegen lage temperaturen en winddicht. Ook zijn er speciale blousen voor de jacht, deze blouses hebben vaak extra handige zakken waar je jouw jacht uitrusting in op kunt bergen. Ons volledige aanbod aan jachttruien en blouses vind je hier.

Naast truien en blouses bieden we ook speciale shirts aan, deze jacht shirts bieden extra comfort voor wanneer je bijvoorbeeld voor lange tijd op de grond wacht.

Jacht jassen

Iets wat je absoluut niet mag vergeten, is een goede jacht jas. Jacht jassen bieden optimaal comfort, bescherming tegen meerdere factoren van buitenaf en beschikken over handige zakken en opbergplekken zodat je jouw uitrusting én geschoten wild mee kunt nemen. Wij voeren in onze winkel een uitgebreid aanbod aan jacht jassen, hier vind je de beste merken.

Extra jachtkleding

Naast al het geen we hierboven reeds genoemd hebben, zijn er nog andere onderdelen van de kleding uitrusting die je niet dient te vergeten. Zo kan een jachtvest of een schietvest erg handig zijn, en is verwarmde kleding zeer welkom gedurende de wintermaanden. Ook voor speciale sokken ben je in onze winkel aan het juiste adres. Iets wat je echter niet dient te vergeten is een goede set handschoenen en een warme muts, want als je een écht goede jacht ervaring wilt hebben is het van groot belang dat je goed uitgerust bent. Deze vind je allen in onze overige categorie.

Andere onderdelen van de uitrusting

Maar, naast jachtkleding zijn er nog andere onderdelen van de uitrusting die misschien wel nóg belangrijker zijn. Daarom gaan we in dit onderdeel verder in op de jacht uitrusting, maar alles wat níét te maken heeft met kleding.

Lokjacht omvat alles wat je nodig hebt om het wild in jouw richting te krijgen, dit doen we met lokfluiten. Lokfluiten en lokroepen zijn vooral bekend voor vogels, maar ook voor andere dieren zoals grofwild zijn deze erg goed om te gebruiken. Ook lokvogels zijn erg nuttig, dit maakt bijvoorbeeld schadebestrijding effectiever. Kraaien, duiven of ganzen voelen zich aangetrokken tot de lokkers en komen dus kijken, met een lokfluit kan je dit effect nog versterken. Al deze producten vind je in onze categorie lokjacht.

Optiek, een ander belangrijk onderdeel van je jachtuitrusting. Maar waarom? En wat valt daar onder? Optiek is een verzamelnaam voor alles wat je gebruikt om beter te zien of juist meer te zien. In onze winkel vind je onder meer laserluchs, verrekijkers en warmtebeeldkijkers. Deze items zijn erg nuttig om tijdens het jagen meer te zien, sommige vormen van jacht en beheer worden voornamelijk vroeg in de ochtend of in de avond gedaan. Daarom kan ondersteuning hierin soms goed van pas komen.

Daarnaast hebben we een hele categorie gewijd aan uitrusting voor jagers, in deze categorie hebben we alle extra zaken die van belang zijn voor jou als jager. Als je goed voorbereid op pad wilt gaan wil je bijvoorbeeld graag een goed jachtmes meenemen, zijn lampen van groot belang en is een goede rugzak waarmee je geschoten wild kunt vervoeren onmisbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van jachtloods.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 1652 reviews.