Wanneer u een luchtbuks gebruiken gaat, zijn daar natuurlijk enkele regels aan verbonden. In dit artikel gaan we graag nader in de regels voor het kopen en gebruiken van een luchtbuks.

Is het legaal om een buks te hebben of te kopen?

Vanaf 18 jaar mag men een buks kopen, het enige wat u hiervoor nodig heeft is een kopie van een ID-bewijs. U kunt deze bij ons in de winkel afgeven of naar ons mailen als u online een bestelling plaatst. Alles wat wij verkopen is legaal en u heeft in principe ook geen vergunning nodig. Zo kunt u dus elke buks kopen zonder vergunning.

Let op; luchtbuksen mogen geen gelijkenis vertonen met vuurwapens, dit is verboden. Het is dan moeilijk om buksen van wapens te onderscheiden en dit kan gevaarlijk zijn. 

Bekijk enkele van onze modellen

Wat is een goede buks om te gebruiken?

Wij hebben verschillende buksen in ons assortiment waardoor we voor elke schutter een perfecte match kunnen bieden. Wij verkopen diverse merken van hoge kwaliteit zoals FX Airguns, Gamo, Weihrauch en Hatsan. Er zijn verder voor luchtbuksen geen regels voor het gebruik van accessoires zoals geluidsdempers en nachtzichtapparatuur.

Waar mag je schieten met een luchtbuks?

U mag met een luchtbuks schieten op eigen terrein of bij een schietclub. U mag dus niet zomaar in het openbaar schieten met een buks. Wanneer u de buks vervoert is het dus ook belangrijk om hem te vervoeren in een foudraal om problemen te voorkomen. Hier leest u meer over waar u mag schieten met een luchtbuks.

Bekijk enkele van onze modellen

Luchtbuks actiepakketten

Ratten bestrijding set XXL

 4.530,00

Luchtbuks actiepakketten

Ratten bestrijding set XL

 3.799,00

Luchtbuks actiepakketten

Ratten bestrijding set L

 2.649,00

Luchtbuks actiepakketten

Ratten bestrijding set M

 1.529,00

Luchtbuks actiepakketten

Ratten bestrijding set S

 1.069,00

Luchtbuks actiepakketten

Ratten bestrijding set XS

 599,95
-6%

Gamo luchtbuks

Gamo Black Bear IGT SET

Oorspronkelijke prijs was: € 372,95.Huidige prijs is: € 349,95.
-26%

Gamo luchtbuks

Gamo Shadow IGT Set

Oorspronkelijke prijs was: € 379,00.Huidige prijs is: € 279,00.

Hoe moet een buks vervoerd worden?

Een luchtbuks moet zo verpakt zijn dat het op de openbare weg niet mogelijk is om deze te kunnen gebruiken. Het is daarom belangrijk dat de luchtbuks ongeladen in een koffer of foudraal vervoerd wordt. U mag een luchtbuks dus bijvoorbeeld niet los in de kofferbak van uw auto vervoeren. Wilt u de luchtbuks lopend of met de fiets vervoeren? Dan raden wij een koffer aan in plaats van een foudraal. Zo is het voor buitenstaanders niet meteen duidelijk dat u een luchtbuks vervoerd, wat belangrijk is om eventuele problemen te voorkomen.

Bekijk enkele van onze modellen

Is een Nederlandse luchtbuks minder krachtig dan een luchtbuks uit Duitsland?

Wij krijgen af en toe de vraag of een Nederlandse buks net zo goed is als een buks uit Duitsland. Dit is zeker zo. Buksen die u in Nederland kunt kopen zijn zelfs krachtiger dan buksen uit Duitsland. Het gaat namelijk om het aantal joule wat een buks kan leveren. In Duitsland is er een beperking, buksen mogen hier namelijk maximaal 7,5 joule leveren. In Nederland is hier geen beperking aan opgelegd. U kunt dus met een gerust hart uw buks bij Jachtloods kopen.

Heeft u nog meer vragen over de regels van het kopen, hebben en gebruiken van een buks? Neem dan vooral contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag verder.

De waardering van jachtloods.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 1728 reviews.