Welke regels zijn er rondom het kopen en gebruiken van een luchtbuks?

Wanneer je een luchtbuks wilt kopen en gebruiken, zijn daar een aantal regels aan verbonden. Wij lichten deze graag voor je toe.

Is het legaal om een buks te hebben of te kopen?

Vanaf 18 jaar mag je een buks kopen, het enige wat je hiervoor nodig hebt is een kopie van je ID wat je naar ons moet sturen. Alles wat wij verkopen is legaal en je hebt ook geen vergunning nodig. Zo kun jij dus elke buks kopen zonder vergunning.

Let op; luchtbuksen mogen geen gelijkenis vertonen met vuurwapens, dit is verboden. Het is dan moeilijk om buksen van wapens te onderscheiden en dit kan gevaarlijk zijn. 

Wat is een goede buks?

Wij hebben verschillende buksen in ons assortiment dus voor elke schutter een perfecte match. Wij verkopen verschillende merken van hoge kwaliteit zoals FX Airguns, Gamo, Weihrauch en Hatsan. Er zijn verder voor luchtbuksen geen regels voor het gebruik van accessoires zoals geluidsdempers en nachtzichtapparatuur.

Waar mag je schieten met een luchtbuks?

Je mag met een luchtbuks schieten op eigen terrein of bij een schietclub. Je mag dus niet zomaar in het openbaar schieten met een buks. Wanneer je de buks vervoert is het dus ook belangrijk om hem te vervoeren in een foudraal om problemen te voorkomen. Hier lees je meer over waar je mag schieten met een luchtbuks.

Hoe moet een buks vervoerd worden?

Een luchtbuks moet zo verpakt zijn dat het op de openbare weg niet mogelijk is om deze te kunnen gebruiken. Het is daarom belangrijk dat de luchtbuks ongeladen in een koffer of foudraal vervoerd wordt. Je mag een luchtbuks dus bijvoorbeeld niet los in de kofferbak van jouw auto vervoeren. Wil je de luchtbuks lopend of met de fiets vervoeren? Dan raden wij een koffer aan in plaats van een foudraal. Zo is het voor buitenstaanders niet meteen duidelijk dat je een luchtbuks vervoerd, dit om problemen te voorkomen.

Hatsan luchtbuks

Hatsan Airtact

 115,00
-17%

Hatsan luchtbuks

Hatsan mod 125

 225,00

Is een Nederlandse luchtbuks minder krachtig dan een luchtbuks uit Duitsland?

Wij krijgen af en toe de vraag of een Nederlandse buks net zo goed is als een buks uit Duitsland. Dit is zeker zo. Buksen die je in Nederland kunt kopen zijn zelfs krachtiger als buksen uit Duitsland. Het gaat namelijk om het aantal joule wat een buks kan leveren. In Duitsland is er een beperking, buksen mogen hier namelijk maximaal 7,5 joule leveren, in Nederland is er gelukkig geen beperking. Je kunt dus met een gerust hart jouw buks bij Jachtloods kopen.

Heb je nog meer vragen over de regels van het kopen en hebben van een buks? Neem dan vooral contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

De waardering van jachtloods.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 1583 reviews.