Ballistol

Ballistol is een van de bekendste reinigingsproducten in de jachtindustrie. De naam komt oorspronkelijk voort uit; ballistische olie. Deze olie is tijdens de eerste wereld oorlog ontwikkeld in Duitsland als een allround reiningsmiddel voor militaire geweren.

Bekijk alles van Ballistol

Ballistol kopen bij Jachtloods

Toepassingen

Ballistol spray is oorspronkelijk gemaakt voor het reinigen, schoonmaken en beschermen van vuurwapens. De olie is alkalisch, dit zorgt ervoor dat de olie milde zuren zoals bijvoorbeeld handzweet neutraliseert. Het middel lost kruitslijm en verbrandingsresten op en beschermt daarnaast uw wapen, ideaal voor jachtwapens en luchtbuksen. Naast onderhoud van wapens kan Ballistol bijvoorbeeld ook worden gebruikt voor het onderhoud van natuurrubber producten zoals bijvoorbeeld jachtlaarzen. Daarnaast kan deze olie ook worden gebruikt voor alle mechanische toepassingen zoals het smeren van deursloten. Dankzij de unieke eigenschappen kruipt de spray in de kleinste hoeken en kiertjes waardoor vastzittende onderdelen binnen een mum van tijd weer beweegbaar zijn. Ook kan de spray of het smeersel worden ingezet voor het onderhoud van hout en leder. Dankzij de unieke eigenschappen verhard deze olie niet!

Assortiment

Naast de bekende Ballistol spray zijn er nog véél méér kwaliteitsproducten van dit merk. Zoals bijvoorbeeld de robla loopreiniger, deze loopreiniger pakt ook de ‘zwaardere’ loopverontreiniging aan zoals tombak, zink, koper en lood. Robla is ook bij zwaar militair gebruik bewezen en kan u als jager/sportschutter zeker helpen bij de grondige reiniging van uw wapen. Naast reinigingsproducten heeft ballistol bijvoorbeeld ook trofeeën bleek en een EHBO-set in het pakket. De trofeeën bleek is een perfecte vervanging van het giftige waterstof peroxide en zorgt voor perfect witte schedels.

Ballistol is een erg bekend merk en wordt wereldwijd verkocht. De sprays bevatten normaal gesproken de volgende ingrediënten: farmaceutische witte olie, alcohol, essentiële olies die ook voor de geur zorgen, oliezuur. Meer informatie over het merk vindt u op de Wikipedia pagina over het merk. Deze pagina is overigens wel in het Engels.

Milieu vriendelijk

Ballistol producten zijn biologisch afbreekbaar. Voor de spray wordt perslucht als drijfmiddel gebruikt. Alle producten belasten het milieu dus zo min mogelijk. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste producten. Hieronder vindt u ons assortiment, indien u vragen heeft over deze of andere producten kun u deze altijd bij ons stellen! Wij bieden in onze winkel de volgende producten van het merk aan:

  • Ballistol Spray
  • Robla Loopreiniger
  • Trofeenbleek Ballistol
  • Ballistol EHBO set

Ballistol Spray

Ballistol kopen bij Jachtloods

Deze spray is de universele olie spray voor verschillende doeleinden. Deze spray is de standaard spray en hoort bij iedere jager in de standaard uitrusting. Deze spray kan gebruikt worden om de geweren te reinigen, te beschermen voor aanslag, of om bijvoorbeeld de laarzen te reinigen. De spray komt in een 200ml en een 50ml variant.

Koop hier

Robla Loopreiniger

Ballistol kopen bij Jachtloods

Zoals de naam van het product al aangeeft is deze reiniger bedoelt om de loop van het geweer perfect schoon te houden. Deze reiniger pakt de zware vervuiling in de loop van uw geweer aan zonder dat uw geweer hier onder leidt. Een schone loop is van groot belang, want vuil in de loop kan er voor zorgen dat de nauwkeurigheid van het geweer niet meer is zoals het hoort te zijn.

Koop hier

Trofeeënbleek Ballistol

Ballistol kopen bij Jachtloods

Deze bleek is geschikt voor alle soorten trofeeën, met deze bleek houdt u de trofeeën op eenvoudige wijze in goede staat. Dit mengsel gebruikt u door 25 gram bleekmiddel met 300ml water te mengen en aan de kook te brengen. Vervolgens kunt u de bleek gebruiken om bijvoorbeeld schedels schoon te maken.

Koop hier

Ballistol EHBO set

Ballistol kopen bij Jachtloods

De Ballistol ehbo set is een standaard onderdeel van de uitrusting van iedere jager. Met dit pakket kunt u altijd eerste hulp bieden bij ongevallen in verschillende situaties. De set bevat de volgende negen items: schaar, pleisters, anti-insectenspray, wondverzorging spray, gaas compres, mitella, drukverbanden, verbandgaas en wegwerphandschoenen.

Koop hier

Hoe brengt u Ballistol aan?

De spray spuit u gewoon op het oppervlak van de uitrusting. Indien u het op leer aan wilt brengen is het een optie om het naderhand nog in te wrijven met een schone doek. Wist u dat een flesje wel enkele jaren mee kan gaan?

Meer informatie?

Op deze pagina hebben we u veel informatie gegeven over producten van het merk Ballistol. Maar mocht u nog iets missen aan informatie dan beantwoorden wij uw vragen natuurlijk graag. We hebben veel ervaring met jagen, dus ook met het beschermen, reinigen van onze uitrusting en er voor zorgen dat we veilig op pad kunnen. Dus wilt u Ballistol kopen, dan moet u bij Jachtloods zijn.