Hoe kies ik de juiste maat jachtlaarzen van Le Chameau?

Als jager of schietsportliefhebber weet u natuurlijk dat goed schoeisel onmisbaar is voor de jacht. Om door allerlei terreinen te kunnen lopen, zijn stevige jachtlaarzen die de juiste ondersteuning bieden essentieel.

Zo kunt u zonder problemen lange(re) afstanden afleggen over verschillende ondergronden en in diverse weersomstandigheden. Om bijvoorbeeld blaren te voorkomen, is het belangrijk dat de laarzen natuurlijk goed zitten. Wat kenmert een goed passende jachtlaars? Hij moet aansluiten op uw voet en uw enkel en daarnaast een dempende zool hebben. Bij Jachtloods zijn we fan van de jachtlaarzen van Le Chameau. Hoe zorgt u dat u perfect passende jachtlaarzen van dit merk uitzoekt? We delen graag tips die u helpen bij het vinden van de juiste laars voor uw voet.

Juiste maat Le Chameau laarzen

Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen voor Le Chameau laarzen om ervoor te zorgen dat deze comfortabel zitten. Wanneer laarzen te krap zijn zullen deze gaan knellen wat zorgt voor koude en pijnlijke voeten. Wanneer laarzen te groot zullen deze gaan sloffen waardoor men vaak de binnen voering op hak kapot loopt. Het kiezen van de juiste maat is dus ontzettend belangrijk.

Maat opmeten

Hoe doet u dat precies, de juiste maat opmeten? We zetten graag de stappen hiervoor op een rij.

  1. Kijk welke voetmaat u nodig heeft.
  2. Meet de hoogte van uw onderbeen op. Zo weet u of de hoogte van de laars geschikt is.
  3. Meet u schachtwijdte op. Bij hoge laarzen kunt u de omtrek van uw kuit op het dikste punt nemen.
  4. Kijk in de maattabel welke maat het beste aansluit bij uw voeten.

juiste maat jachtlaarzen

Tips voor het selecteren van de juiste maat

  • Als u twijfelt tussen 2 maten dan is het vaak veiliger om de kleinste maat te kiezen omdat laarzen vaak net iets ruimer vallen dan schoenen. U kunt de laarzen ook omruilen wanneer deze niet passen, het is dan uiteraard wel van belang dat de laarzen niet gebruikt zijn. Uiteraard kunt u de laarzen ook komen passen in onze jachtwinkel, zo weet u 100% zeker dat u de juiste keuze maakt.
  • Over het algemeen zijn laarzen met een neopreen voering iets krapper rondom de voet en kuit als ongevoerde laarzen. Dit is ook een factor om rekening mee te houden, vooral wanneer u dikke sokken of bama sokken draagt in uw laarzen. Dikke sokken kunnen uiteraard ook gebruikt worden wanneer u laarzen net iets te ruim zijn.
  • Heeft u brede kuiten? Dan kunt u ook de maattabel meenemen in uw overweging. De schachtwijdte geeft aan hoeveel ruimte u heeft.

 

De waardering van jachtloods.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 1655 reviews.