Top 5 luchtbuks accesoires

Ben je op zoek naar luchtbuks accesoires? Dan zijn er meerdere mogelijkheden om jouw luchtbuks uit te breiden. Je kunt verschillende onderdelen en accessoires toevoegen om jouw buks een unieke uitstraling te geven. In deze blog zullen we onze top 5 luchtbuks accessoires delen en de vele mogelijkheden bespreken.

Geluiddemper

Als eerste een geluiddemper, deze vermindert het geluid of de knal van de buks. Dit voorkomt dat jij of anderen rondom jou last hebben van onaangename harde geluiden of zelfs gehoorbeschadiging.

Veerbuks

In bepaalde gevallen kan een demper worden toegevoegd aan een (gas) veerbuks, maar helaas is dit niet altijd mogelijk. Sommige van deze buksen zijn verkrijgbaar met een gedempte loop, wat het geluid aanzienlijk vermindert. Het is echter belangrijk op te merken dat hoewel het schot wordt gedempt bij een (gas)veerbuks, het mechanische geluid van de (gas)veer die van voor naar achteren beweegt altijd aanwezig zal zijn, zelfs met een demper.

Co2-buks

Bij Co2-buksen of -pistolen is er vaak een demper aanwezig, maar er zijn ook modellen zonder. Co2 produceert een behoorlijk harde klap. Het is mogelijk om zonder demper te schieten, maar we raden toch aan om een demper te gebruiken als dat mogelijk is. Houd er echter rekening mee dat wanneer het Co2-patroon bijna leeg is, het schieten moet worden gestopt en het patroon moet worden vervangen. Te weinig Co2-kracht kan ervoor zorgen dat het kogeltje te langzaam uit de loop komt en de demper aan de binnenkant beschadigt.

PCP-buks

Tot slot is het altijd aan te raden om een demper te gebruiken bij het schieten met een PCP (perslucht) buks. Een PCP-luchtbuks maakt gebruik van een druk van 200-250 bar, wat resulteert in een enorme knal. Veel PCP-buksen hebben een ½ UNF-aansluiting waarop een demper kan worden bevestigd. Dempers zijn verkrijgbaar in verschillende merken, varianten en prijsklassen.

Bipod

Een van de populaire luchtbuks accesoires is de bipod. De bipod is een nuttig hulpmiddel om zeer stabiel te kunnen schieten. Dit accessoire wordt doorgaans onder de luchtbuks bevestigd en bestaat uit twee inklapbare pootjes waarop je de luchtbuks kunt laten rusten. Dit resulteert in nauwkeurigere en preciezere schoten. Er zijn verschillende manieren om een bipod aan te sluiten, zoals bijvoorbeeld via een weaver/picatinny rail onder de luchtbuks of door middel van een swivel knop waar je de bipod doorheen kunt steken en vast kunt draaien. Na gebruik kun je de bipod inklappen en langs de luchtbuks buigen, waardoor deze gemakkelijker past in het foudraal of de koffer waarin je hem wilt vervoeren. Net als dempers zijn bipods verkrijgbaar in verschillende merken, modellen en prijsklassen.

-11%

Geweersteunen & Bipods

UTG Heavy Duty Recon 360 Bipod

 124,95

Geweersteunen & Bipods

Bipod SR-5 QD

 65,00

Richtkijker

Richtkijkers kunnen op verschillende op luchtbuksen geplaatst worden. Er zijn richtkijkers verkrijgbaar in verschillende formaten en types. Het is belangrijk om jezelf de cruciale vraag te stellen: Op welke afstand wil ik schieten met mijn luchtbuks en toch een helder beeld hebben? Dit is essentieel bij het selecteren van een geschikte richtkijker voor jouw luchtbuks.

Onderhoudsolie

Ballistol onderhoudsolie zorgt ervoor dat jouw buks in goede conditie blijft. Door na gebruik van de buks de onderdelen te behandelen met Ballistol olie, voorkom je roest en blijven de bewegende onderdelen gesmeerd. Om jouw buks in optimale conditie te houden, is het aan te raden om het na elk gebruik te behandelen met olie. Verder kun je jouw buks het beste opbergen in een ruimte op kamertemperatuur.

Foudraal/ koffer

Ook de foudraal/koffer behoort tot de top 5 luchtbuks accessoires. Het is een accessoire dat altijd wordt aanbevolen bij de aankoop van een luchtbuks. Volgens de Nederlandse wet is het verplicht om een luchtbuks te vervoeren in een foudraal of koffer. Wanneer je dit niet doet, ben je strafbaar omdat de luchtbuks dan voorhanden is. Dit betekent dat de luchtbuks niet is afgesloten en je deze meteen kunt pakken.

Foudralen en koffers zijn niet duur en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er foudralen met draagriemen en zijvakken, handig voor het opbergen van kogeltjes of schietkaarten. Koffers zijn verkrijgbaar in kunststof of metaal en in verschillende maten. Let bij de aanschaf goed op of de koffer groot genoeg is om de luchtbuks in op te bergen, niet alleen in lengte maar ook in hoogte. Als er een richtkijker op de buks is gemonteerd, wordt deze hoger, waardoor de rits van het foudraal mogelijk niet meer dicht gaat.

Geweerfoudralen en riemen

Geweerkoffer

 119,95

Geweerfoudralen en riemen

Foudraal groen

 35,00

Geweerfoudralen en riemen

Foudraal zwart

 35,00

Advies door specialisten

Onze webshop biedt een ruime keuze aan accessoires voor luchtbuksen. Als je vragen hebt over deze accessoires of wilt weten of een bepaald accessoire geschikt is voor jouw model luchtbuks, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze specialisten staan klaar om je verder te helpen en al jouw vragen te beantwoorden.

De waardering van jachtloods.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 1655 reviews.